DIPLOMATIJA: Crna Gora i Austrija u sporu zbog hotela
Foto: Www.mogrenhotel.com

Skandal zbog „Mogrena“

DIPLOMATIJA: Crna Gora i Austrija u sporu zbog hotela

InfoBiz -
Obezbeđenje hotela sprečilo dvojicu austrijskih državljana, kao i počasnog konzula te zemlje u Crnoj Gori, vlasnika kompanije „Merkur sistem“ Milana Mrvaljevića, da uđu u prostorije koje se nalaze u hotelu

CRNA GORA - Ambasada Austrije u Podgorici potvrdila je da je ambasadorka Crne Gore u Beču Slavica Milačić pozvana u tamošnje ministarstvo spoljnih poslova, gde joj je preneto „veliko razočaranje“ Austrije zbog nasilnog zatvaranja hotela „Mogren“, u kojem se nalazi njen počasni konzulat.Austrijska ambasada je time demantovala crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova, koje je negiralo informaciju bečkog Standarda o oštrom demaršu Beča, navodeći da se radilo o ustaljenoj diplomatskoj praksi i „diplomatskoj komunikaciji iz domena sveukupne saradnje“.Do diplomatskog skandala došlo je nakon što je obezbeđenje hotela 24. jula sprečilo dvojicu austrijskih državljana, kao i počasnog konzula te zemlje u Crnoj Gori, vlasnika kompanije „Merkur sistem“ Milana Mrvaljevića, da uđu u prostorije koje se nalaze u hotelu. Uprava za inspekcijske poslove donela je rešenje o pečaćenju hotela zbog toga što zakupac nema odobrenje za rad. (R. M.)

Vlada Crne GoreRADIMO NA SLUČAJUIz crnogorskog ministarstva saopšteno je da su „Crna Gora i svi njeni organi preduzeli sve mere i aktivnosti kako bi se zaštitile prostorije konzulata i osiguralo normalno i nesmetano funkcionisanje u skladu s Bečkom konvencijom“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track