Mihajlović: Što pre ispumpati vodu iz kopova
Foto: Zorana Jevtić

Potrebno brže raditi

Mihajlović: Što pre ispumpati vodu iz kopova

InfoBiz -
Voda iz kopova mora da se skloni, a što se duže bude odugovlačio taj period duže ćemo uvoziti struju, navela je poptredsednica vlade

BEOGRAD - Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da je potrebno što pre ispumpati vodu iz potopljenih kopova i očistiti mulj, upozorivši da odugovlačenje sa završetkom tih radova znači da ćemo duže uvoziti električnu energiju.

"Voda iz kopova mora da se skloni, a što se duže bude odugovlačio taj period duže ćemo uvoziti struju", rekla je Mihajlović novinarima u Privrednoj komori Srbije.

Ona je ukazala da, pored vode, na kopovima ima i jako puno mulja i još ne postoje procene šta je sa mašinama unutar tih kopova, što će biti utvrdjeno nakon što mulj bude uklonjen.

"Stvari moraju da se rade mnogo brže", poručila je Mihajlović, podsetivši da je prošlo skoro dva meseca poplava.

Ona je rekla, što i procene pokazuju, da je pitanje kada ćemo u toku sledeće godine imati potpuno operativne kopove.

Mihajlović, koja je i ministar gradjevine, saobraćaja i infrastrukture, a u prethodnoj vladi je bila zadužena za energetiku, rekla je da su štete u energetici velike i da neće moći da budu tako brzo sanirane, kao one u drugim oblastima.

Prema njenim rečima, sasvim sigurno je da će pitanje izgradnje i popravke kuća i škola, kao i telekomunikacine, putne i železničke infrastrukture biti brže rešeno, nego saniranje posledica u energetici, koje su nanele nezapamćene poplave u maju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja