VIVALDI FORUM: Štednja nema alternativu

Mokra Gora

VIVALDI FORUM: Štednja nema alternativu

InfoBiz -
Srbija ne sme sebi da dozvoli da sklizne u neki negativan scenario, krizu javnog duga i zbog toga mere štednje jesu neophodne na kratak rok i nemaju alternativu, naglašava Vladimir Vučković, član Fiskalnog saveta

MOKRA GORA - Srbija se nalazi pred dva važna cilja, očuvanje finansijske stabilnosti na kratak rok i obezbeđivanje privrednog rasta na duži rok.

To je izjavio član Fiskalnog saveta Vladimir Vučković po završetku Letnjeg Vivaldi foruma na Mokroj Gori.

"Da bi se ciljevi ostvarili mora biti stvoren privredni ambijent koji će dati prostor preduzećima i privatnom sektoru da se razvija. U tom smislu Srbija ne sme sebi da dozvoli da sklizne u neki negativan scenario, krizu javnog duga i zbog toga mere štednje jesu neophodne na kratak rok i nemaju alternativu",naglašava Vučković.

Srđan Janićijević iz Mokrogorske škole menadžmenta sumirajući zaključke ovogodišnjeg Vivaldi foruma takođe je istakao da se najveći napori moraju uložiti na smanjenje javnog duga, odnosno fiskalnog deficita.

"Borbenost i energija uspešnih srpskih firmi treba da se prelije na celokupnu ekonomiju Srbije, ali je preduslov predvidljivost makroekonomske stabilnosti", kaže Janićijević.

Letnji Vivaldi forum, koji je održan od 18. do 20. juna, u organizaciji Mokrogorske škole menadžmenta, proglašen je humanitarnim. Svi prihodi,sponzorstva I donacije prikupljeni na forumu biće usmereni u obnovu neke škole na teritoriji Obrenovca na osnovu instrukcija Ministarstva obrazovanja Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track