VUČIĆ U AUSTRIJI: Premijer Srbije na biznis konferenciji
Foto: Beta

Senat privrede Austrija-Srbija

VUČIĆ U AUSTRIJI: Premijer Srbije na biznis konferenciji

InfoBiz -
Radujemo se poseti Vučića i on svesno nema samo političke sastanke, već ima i termine sa mnogim velikim austrijskim preduzećima, koji su investitori u Srbiji, objasnio je ministar Kurc

BEČ - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u Austriji, gde se sastaje s najvišim zvaničnicima te zemlje.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u Beč i na početku posete se sastao sa austrijskim vicekancelarom Mihaelom Špindelegerom. Vučić će razgovarati i sa predsednikom Austrije Hajncom Fišerom, ministrom spoljnih poslova Sebastijanom Kurcom i predstavnicima Udruženja industrijalaca.

Premijer Vučić učestovaće i na konferenciji Business Bridge u organizaciji Senata privrede Austrija-Srbija.Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc izrazio je zadovoljstvo zbog posete Vučića Beču, ističući da je veoma značajno to što radna agenda srpskog premijera, pored političkih, obuhvata i sastanke sa austrijskim biznismenima.

"Izbor Aleksandra Vučića je, prema mom mišljenju, bio važan znak za Srbiju. Postoji jasan plan reformi koje slede i to su sva austrijska preduzeća i Austrijanci koji žive u Srbiji ocenili kao pozitivan signal za put u budućnost", ocenio je šef austrijske diplomatije. "Radujemo se poseti Vučića i on svesno nema samo političke sastanke, već ima i termine sa mnogim velikim austrijskim preduzećima, koji su investitori u Srbiji", objasnio je Kurc.

On je izrazio uverenje da ta razmena mišljenja sa privrednicima ima smisla, jer, kako je primetio, što je bilja investiciona klima po austrijska preduzeća biće moguće otvarati više novih radnih mesta i postoji šansa za privredni rast Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track