DUBROVNIK: Ruski milijarder Viktor Vekselberg kupio hotel Belvedere!
Foto: Fonet

Jedini kupac na aukciji

DUBROVNIK: Ruski milijarder Viktor Vekselberg kupio hotel Belvedere!

InfoBiz -
Objekat je plaćen 12 miliona evra što je polovina početne cene, pošto je kompanija Vila Larus bila jedini zainteresovani kupac

DUBROVNIK - Kompanija "Vila Larus" na javnoj aukciji kupila je Hotel Belvedere za 12.178 miliona evra, a iza ove firme stoji ruski milijarder i vlasnik kuće u Lozici Viktor Vekselberg.

Aukcija je održana u zagrebačkom kabinetu javnog beležnika Jožice Matka-Ruždjaka. Početna cena Belvedera bila je 24 milona evra, ali kako je reč o drugoj aukciji, ogromnim troškovima, prvo rušenja, potom izgradnje hotela i samo jednim zainteresovanim kupcem, cena je prepolovljena, pa je jedini neobnovljeni dubrovački hotel prodat za nešto više od 12 miliona evra.

Osnivač kompanije "Vila Larus" registrovane na adresi Lozica 40 je Vinlet Investment Holding LTD, čija je ovlašćena osoba ruska državljanka Elena Arinushkina.

Informaciju o prodaji potvrdila je stečajna upravnica Ivanka Sušić, koja je ranije već istakla da ovaj dubrovački hotel može biti prodat u pola cene u slučaju da se javi samo jedan kupac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja