Vučić u ponedeljak sa 200 privrednika
Foto: KURIR

Premijer predstavlja set ekonomskih mera

Vučić u ponedeljak sa 200 privrednika

InfoBiz -
Kriterijum za poziv na sastanak sa Aleksandrom Vučićem je visina svih plaćenih poreza, broj zaposlenih i da ta firma ne duguje za porez

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ogranizovaće u ponedeljak, 12. maja, sastanak za predstavnike 200 najvećih domaćih i stranih firmi u Srbiji.

Kriterijum za poziv na sastanak sa Aleksandrom Vučićem je visina svih plaćenih poreza, broj zaposlenih i da ta firma ne duguje za porez. Dodaje se da će sastanak biti organizovan u Palati Srbije na Novom Beogradu, a počeće u 13 sati.

Vučić će prvo razgovarati sa predstavnicima banaka i osiguravajućih grupa, zatim sa stranim investitorima, treći sastanak predviđen je sa predstavnicima građevinskog sektora i, na kraju, sa ostalim domaćim biznismenima.

Na svom prvom sastanku sa privrednima, Vučić će predstaviti set ekonomskih mera i podsticaja koje će sprovesti Vlada Srbije u četiri tačke.

"Premijer će prvo govoriti o povoljnim subvencionisanim kreditima za privredu. Vlada će za deo kamate obezbediti 80 miliona evra, a Vučić očekuje da će banke plasirati u Srbiju oko 1,2 milijarde evra povoljnih kredita. Druga tema su podsticaji u građevini i namere Vlade da investirorima čak i besplatno dodeli zemljište kako bi građevinski sektor imao što više posla".

Treća tema razgovora je, kako je rečeno, i program privlačenja stranih investicija kroz sve pogodnosti koje će ponuditi naše tržište.

Poslednja tema o kojoj će se razgovarati na sastanku su podsticaji za zapošljavanje. Vlada je spremna da poveća stimulacije za novozaposlene, tako da firma koja zaposli 100 radnika može da računa da će država tri godine plaćati sve poreze i doprinose za 75 radnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track