Proizvođači hrane iz Srbije dobili popust!

Privilegije na međuna rodnom sajmu u Šangaju

Proizvođači hrane iz Srbije dobili popust!

InfoBiz -
Predstavnici Centra „Vajgaoćao“ izašli u susret našoj zemlji, koja će jedina imati priliku da uz minimalna sredstva predstavi asortiman

BEOGRAD - Šansa koja se ne propušta!Srpski proizvođači hrane dobiće 50 odsto popusta za izložbu svojih proizvoda u Centru za izložbu hrane „Vajgaoćao“ u slobodnoj zoni Šangaja, najavili su predstavnici tog centra koji su juče boravili u Privrednoj komori Beograda. Ovu jedinstvenu priliku za nastup na kineskom tržištu proizvođači iz Srbije mogu da iskoriste već početkom juna. Prijateljski odnosi- Centar je izašao u susret zemljama u razvoju koje imaju prijateljske odnose s Kinom i dao im popust od 50 odsto za nastup na izložbi. Godišnji trošak za štand od 10 metara kvadratnih za razvijene zemlje iznosi 24.000 dolara, a proizvođači hrane iz Srbije dobiće povlašćenu cenu. Velike razvijene zemlje pokušavaju da preuzmu ceo prostor jer njima novac nije bitan, ali mi želimo da uspostavimo ravnotežu između njih i nerazvijenih zemalja i prioritet dajemo zemljama s kojima smo u prijateljskim odnosima - izjavio je Aleks Ču, direktor Centra „Vajgaoćao“, koji je predložio da se u Šangaju osnuje paviljon srpskih proizvođača hrane, u kome će se izlagati naši proizvodi.Pomoć državePredsednik Privredne komore Beograda Milan Janković istakao je da su srpskim proizvođačima hrane u slobodnoj zoni Šangaja ponuđeni povoljni uslovi za izložbu proizvoda i da im zato država mora pomoći da tu šansu iskoriste.- Ovo je najdirektnija podrška izvozu srpskih proizvoda, ali država mora da se uključi. Naši gosti iz slobodne zone Šangaja najdirektnije, skoro besplatno, nude prostor kako bi srpske firme ujedinjeno organizovale prodaju robe u Kini. Srpski proizvodi mogu da imaju mesto u Kini, samo treba da im pružimo podršku, bilo preko banaka ili fondova, bilo uz direktnu podršku države - rekao je Janković i dodao da je na Sajmu hrane od 8. do 11. juna u Šangaju nastup najavilo 12 kompanija, dok će ukupno 40 biti prisutno s promotivnim materijalom.

ObjedinjenoCENTAR PRUŽA PET USLUGAVang Đuen, projekt menadžer Centra za izložbu hrane „Vajgaoćao“, koja predvodi kinesku delegaciju, rekla je da su zbog prijateljskih odnosa dve zemlje srpskim proizvođačima ponuđeni povoljniji uslovi.- U Centru za izložbu hrane u slobodnoj zoni Šangaja srpski proizvođači će na jednom mestu moći da dobiju objedinjene sve usluge koje su im potrebne za izvoz u Kinu. Posedujemo stručnjake koji će im pomoći oko istraživanja tržišta, uvoza, stalne izložbe, distribucije i logistike, tako da srpski izvoznici mogu na jednom mestu sve da završe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja