Vučić: Imaćemo još više austrijske podrške
Foto: KURIR

Skupu Senata privrede

Vučić: Imaćemo još više austrijske podrške

InfoBiz -
Uz zadržavanje političke stabilnosti, za koju sam garantovao ministru spoljnih poslova Austrije, siguran sam da ćemo od naših austrijskih prijatelja imati dodatnu podršku i pomoć, naveo je vicepremijer

BEOGRAD - Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić poručio je danas da će Srbija preduzeti hitne, neophodne i sveobuhvatne reforme i urediti ekonomski ambijent, ističući da je, uz održavanje političke stabilnosti, potpuno siguran da će Srbija u tome imati dodatnu podršku Austrije.

Vučić je na skupu Senata privrede u Privrednoj komori Srbije, kome prisustvuje i šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc, rekao da će do kraja juna biti doneti sistemski zakoni koji će na drugačiji način urediti ekonomski ambijent, između ostalih Zakon o radu, o privatizaciji, o stečaju, državnim službenicima, građeviskim dozvolama, kancelariji za brze odgovore, o osiguranju.

"Uz zadržavanje političke stabilnosti, za koju sam garantovao (ministru spoljnih poslova Austrije), siguran sam da ćemo od naših austrijskih prijatelja imati dodatnu podršku i pomoć", kazao je prvi potpredsednik vlade.

Vučić je rekao da želi da Austrija vidi Srbiju kao sferu svog uticaja u koju želi da ulaže, ali i da "nas opominje kada vidi da smo u nekom procesu zaglavljeni". On je zahvalio privednicima koji su pokazali da su u stanju da prevaziđu teške prepreke i rekao da se nada da će svi zajedno stvoriti zdraviju, bolju i uspešniju privredu, uz manje laganja, i priče "daj mi samo još jedan kredit".

Vučić je uveren da će sledeće godine Srbija moći da se hvali sa još više investicija, koje će biti neuporedivo veće nego 2013. godine, navodeći da su te investicija u prethodnoj godini bila tri puta veća nego u 2012.

"Ne smemo da se zadovoljavamo malim ciljevima", rekao je Vučić privrednicima i poručio im da razvijaju svoje firme i kompanije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track