Da bi izbegao zatvaranje, poznati brend postaviće svoje pogone kod nas i u BiH

ZAGREB - Bolje u Srbiji.
Mesna industrija „Gavrilović“ će opstati, ali će deo proizvodnje ipak preseliti u Bosnu i Hercegovinu i Srbiju, potvrdio je vlasnik Đuro Gavrilović. On je, posle spekulacija da je firma u ozbiljnim problemima, poručio da „Gavrilović“ opstaje, a da će ubuduće proizvoditi samo mesne prerađevine, trajne salame, paštete, šunku i hrenovke.

Iako Gavrilović smanjenje kapaciteta opravdava racionalnim odlukama zasnovanim na preciznim poslovnim analizama, uz podsećanje da ni u Evropi više ne postoje kompanije koje se bave primarnom proizvodnjom, preradom i logistikom, činjenica je da ni u Petrinji više nema starog sjaja nekadašnjeg prehrambenog giganta.

Deo proizvodnje pod brendom „Gavrilović“ preseljen je u Čitluk u Hercegovini, gde se ostvaruje promet od 5,5 miliona evra. Plan je da se deo proizvodnje organizuje i u Srbiji, ali će većina asortimana u zemlje CEFTA, tržište od 27 miliona ljudi, koji dobro poznaju proizvode „gavrilović“, ići iz Čitluka, poručuju iz kompanije.

(S. T.)