SMEDEREVO: Topla valjaonica danas počela proizvodnju
Foto: Nemanja Pančić

Radnici se vraćaju na posao

SMEDEREVO: Topla valjaonica danas počela proizvodnju

InfoBiz -
Očekuje se i da Hladna valjaonica, a zatim i progon za proizvodnju belih limova u Šapcu, do kraja meseca budu potpuno u funkciji

SMEDEREVO - U smederevskoj Železari jutros je počeo sa radom pogon Topla valjonica, kao prvi u proizvodnji gotovih proizvoda.

Time proces izrade čelika ulazi u svoju završnu fazu, u skladu sa planom, rečeno je u železari. Očekuje se i da Hladna valjaonica, a zatim i progon za proizvodnju belih limova u Šapcu, do kraja meseca budu potpuno u funkciji.

Od ukupno 5.060 zaposlenih, danas se u fabrici na radnom mestu nalazi oko 75 odsto njih. Ostatak zaposlenih će se, kako se navodi u saopštenju, nakon godišnjih odmora i delom plaćenih odsustava, vraćati na posao sa početkom rada pogona finalne proizvodnje.

Železara Smederevo proizvodi toplo i hladno valjane limove za koje poseduje neophodne sertifikate.

Današnji bečki ekonomski dnevnik “Virtšaftsblat” piše da britansko-austrijski fond “Vestvud" razmatra mogućnost investicije u srpsku železaru Smederevo.

"Vestvud", fond sa sedištem u Londonu i Beču, namerava da investira do 450 miliona dolara u železaru, a odluka o tome da li će u potpunosti ili kroz strateško partnerstvo sa srpskom vladom sprovesti ovu investiciju, biće doneta u naredna dva meseca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track