Vučić: Važan sporazum o finansiranju Južnog toka

Sastanak vicepremijera i direktora Gasproma

Vučić: Važan sporazum o finansiranju Južnog toka

InfoBiz -
Početak izgradnje gasovoda Južni tok planiran je 24. novembra i to je jedna od najvrednijih investicija u Srbiji u poslednjih nekoliko decenija

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i direktor Gasproma Aleksej Miler istakli su na današnjem sastanku u Beogradu značaj potpisivanja sporazuma o finansiranju i izgradnji gasovoda Južni tok, kao i sporazuma između Srbijagasa i Gasproma o transportu gasa.

Početak izgradnje gasovoda Južni tok planiran je 24. novembra i to je jedna od najvrednijih investicija u Srbiji u poslednjih nekoliko decenija, saopštila je Vlada Srbije.

Planirano je da radove izvode srpske kompanije.Takođe, bilo je reči i o izgradnji dodatnih krakova gasovoda prema Makedoniji i Republici Srpskoj. Na sastanku su razmatrane mogućnosti o vraćanju starih dugova, i zaključeno je da se do kraja godine moraju pronaći načini da se oni zatvore.

Sa Milerom se prethodno sastao premijer Srbije Ivica Dačić, a nakon Vučića, sa čelnikom Gasproma sastaće se i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track