Kirbi: Jačanje veza Srbije i SAD korisno za obe strane
Foto: Tanjug

Američki ambasador u Beogradu

Kirbi: Jačanje veza Srbije i SAD korisno za obe strane

InfoBiz -
Poseta Stiva Balmera je direktan rezultat Dačićeve i moje posete Sjedinjenim Državama, kada smo mi bili kod njega u sedištu Majkrosofta, rekao je Kirbi

BEOGRAD - Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi kaže da je jačanje trgovinskih veza i investicija između Srbije i SAD korisno za obe strane.Kirbi je, povodom posete Srbiji generalnog direktora Majkrosofta Stiva Balmera, ocenio da je unapređenje bilateralnih odnosa korisno za obe zemlje, i dodao da je Balmerov dolazak rezultat posete premijera Srbije Ivice Dačića SAD.

"Poseta Stiva Balmera je direktan rezultat Dačićeve i moje posete Sjedinjenim Državama, kada smo mi bili kod njega u sedištu Majkrosofta. On nam je rekao da će doći u Srbiju da istraži mogućnosti za investiranje i saradnju sa Srbijom", rekao je američki ambasador, dodajući da je Dačić iskoristio priliku i upriličio Balmeru nekoliko važnih sastanaka u Beogradu.

Vašington, prema Kirbijevim rečima, smatra da je jačanje trgovinskih veza i investicija između Srbije i SAD korisno za obe strane.

"Nastavićemo da radimo na izgradnji mostova (između dveju zemalja) putem poslovanja", poručio je Kirbi i dodao da ambasada SAD tesno sarađuje s Vladom Srbije i poslovnom američkom i srpskom zajednicom radi jačanja bilateralnih odnosa kroz trgovinske veze.

Balmer je danas u Beogradu razgovarao s Dačićem i prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem. S tog sastanka je poručeno da Vlada Srbije namerava da, uz pomoć najvećih svetskih IT kompanija, iskoristi ogroman potencijal za razvoj privrede koji pruža sektor informacionih tehnologija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track