Andreas Hartl novi v.d. generalnog direktora Majkrosofta u Srbiji
Foto: Reuters

Promenjeno rukovodstvo

Andreas Hartl novi v.d. generalnog direktora Majkrosofta u Srbiji

InfoBiz -
Dosadašnji generalni direktor Majkrosofta u Srbiji Jugoslav Pirić, koji je na toj poziciji od septembra 2011. godine, preuzeo je dužnost direktora za pozicioniranje strateških rešenja za region Evrope, Bliskog Istoka i Afrike

BEOGRAD - Za vršioca dužnosti generalnog direktora Majkrosofta u Srbiji imenovan je Andreas Hartl, saopštila je danas ta kompanija.

Dosadašnji generalni direktor Majkrosofta u Srbiji Jugoslav Pirić, koji je na toj poziciji od septembra 2011. godine, preuzeo je dužnost direktora za pozicioniranje strateških rešenja za region Evrope, Bliskog Istoka i Afrike.

Hartl je u Majkrosoftu 15 godina i trenutno je glavni operativni direktor za region centralne i istočne Evrope.

On je, kako je navedeno u saopštenju, povodom imenovanja na čelnu poziciju kompanije u Srbiji rekao da je Srbija "uz svoje sjajne ljude i odlične mogućnosti, važno tržište za Majkrosoft".

Vlada Srbije je 2002. godine sa osnivačem i vlasnikom Majkrosofta Bilom Gejtsom potpisala sporazum o strateškoj saradnji u oblasti informacionih tehologija. Majkrosoft je u Beogradu je 2005. godine otvorio Razvojni centar, prvi u regionu, u kojem radi više od 150 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track