NE PROPUSTITE DA NAM SE PRIDRUŽITE: Karavan “Čisto da se zna” u subotu u Sremskoj Mitrovici!
Foto: Promo

NE PROPUSTITE DA NAM SE PRIDRUŽITE: Karavan “Čisto da se zna” u subotu u Sremskoj Mitrovici!

Čisto da se zna -

Ne propustite da dođete na karavan “Čisto da se zna” koji se u subotu, 28. oktobra, održava u Sremskoj Mitrovici, jer ćete saznati mnogo toga o javnom zdravlju, održivom razvoju, recklaži, o tome kako svako od nas može da doprinese očuvanju životne sredine, a zatim da to znanje i testirate u Čisto Da Se Zna kvizu i osvojite vredne nagrade.

Događaj će se održati od 11 do 15 časova na Trgu na kome će biti postavljene tri pagode, a u svakoj od njih održavaće se brojne aktivnosti.

Čisto da se zna
foto: Promo

Prva pagoda biće posvećena javnom zdravlju, gde ćete zahvaljujući Crvenom krstu Sremska Mitrovica moći da naučite osnove prve pomoći, konkretno mere oživljavanja, kao i da vidite realistički prikaz povreda, stanja i oboljenja i naučite kako se pomoć pruža u tim slučajevima.

Održaće se i Dečja kreativna radionica „Napravi pozivnicu za dobrovoljno davanje krvi, kao i radionica za odrasle „Odgovori na izgovore“, kojoj je fokus razbijanje zabluda i priča o strahovima koji se pojavljuju kada se radi o dobrovoljnom davanju krvi.

Takođe, prikupljaće se školski pribor i igračke, za decu.

Lekari udruženja LekarInfo meriće pritisak zainteresovanim građanima, a takođe će davati i savete o osteoporozi.

Druga pagoda biće posvećena reciklaži, a partner udruženje „Čepom do osmeha“, organizovaće dve dečije radionice - „Napravi svoju igračku“ i „Napravi mozaik od plastičnih čepova“, a prirediće i nagradni kviz.

Partner treće pagode je domaćin Grad Sremska Mitrovica, a ideja je da se predstave lokalni proizvodi nastalih pod uticajem održivog razvoja. Održaće se i akcija udomljavanja kuca iz azila - „Udomiću psa - čisto da se zna“.

Ukoliko budete raspoloženi, krenite sa nama u jednosatnu „Zelenu šetnju – Očistimo prirodu zajedno“ , tokom koje ćemo pokazati da svakom šetnjom možemo i da očistimo prirodu tako što ćemo očistiti smeće na koje naiđemo usput.

Čisto da se zna
foto: Promo

Vidimo se u subotu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track