U Sremu se krije veliko bogatstvo: Prva klasa ovog povrća košta 2.000 evra, a sada mu zbog nemarnih ljudi preti istrebljenje

" Sve je veća potražnja i sve je više tragača"

Kurir Televizija

Novine su pune pompenznih naslova o počeku lova na tartufe, tačnije na onaj najskuplji beli tartuf čija je sezona na samom početku. Srem koji kod nas važi za bogat i rodan već je pun tragača, ali ovo izobilje je nažalost "izlovljeno" i više nije takva situacija.

Tartufi kao afrodizijak, kao i važan dodatak jelima u svetskih kuhinjama imao je svoju bogatu skoriju istoriju po Sremu. Pre desetak godina počela su masovna traženja, kažu iskusni gljivari. Sada se traži beli tartuf, ali zbog svoje skupoće je vrlo interesantan divljim tragačima.

Kurir Televizija 

- Tartufi se klasiraju. Prva klasa je 2.000 evra, a postoji svega 1% te klase. Međutim, va sušna godina se odrazila i na tartuf. Crni tartuf je zakasnio - rekla Jelena Milošević, gljivarka iz Sremske Mitrovice.

Ono na šta su upozoravali stručnjaci se obistinilo i sada ga je sve manje.

This browser does not support the video element.

02:04
Gljiva "skupa kao suvo zlato" se krije u Sremu Izvor: Kurir televizija

- Naš prostor koji je važio za centar tartufarstva, uništen je. Sve je veća potražnja i sve je više tragača. Ponašali su se bezobzirno, upozoravali smo da je problem što ne zatrpavaju rupe i ništa ne ostavljaju u šumi, odrazilo se. 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

This browser does not support the video element.

01:36
U ZASAVICI POSTOJE 4 VRSTE TARTUFA: Jedan se posebno dobro slaže uz rakiju (KURIR TELEVIZIJA) Izvor: Kurir televizija