"Skini ovo, ne brukaj se" Visina kirije za stančić na Banjici raspametila Srbe: Pa i da je luks sređen ne vredi toliko... (Foto)

Pojedini stanodavci i dalje drže visoke cene najma nekretnina

Beograd.rs

Pojedini stanodavci u većim gradovima u Srbiji i dalje drže visoke cene kirija. U Beogradu pristojan stan je nemoguće naći ispod 300 evra na periferiji grada, a u centru nema ispod 600! Za prestonicom ne zaostaje ni Novi Sad gde su cene najma slične. Za nijansu su jeftiniji stanovi u Nišu i Kragujevcu, ali i tamo su cene skočile.

Podstanare koji tragaju za pristojnom cenom i nekretninom svakodnevno šokiraju pojedini oglasi za izdavanje stanova kako zbog cene tako i zbog uređenosti. Ovoga puta u Fejsbuk grupi Izdavanje stanova - Beograd pojavio se oglas za stan na Banjici koji se izdaje za čak 600 evra, a ima svega 36 kvadrata, što je razbesnelo članove. Cene najma u ovom delu grada kreću se oko 300 evra plus računi, a ovaj stanodavac je pokušao da izda nekretninu za duplo više!

- Izdaje se stan na Banjici 36 kvadrata plus terasa 600 evra - piše u oglasu sa fotografijama nekretnine.

Besni članovi grupe pokrenuli su lavinu komentara ispod objave.

- Jeste li vi normalni, da pitam ja vas?! 70.000 dinara stan na Banjici i to stančić - piše u prvom komentaru, a u drugom stoji:

Printscreen/Facebook/ Izdavanje stanova - Beograd 

- Da li si dodala jednu nulu više ili si samo alava? Pa i da je luks sređen ne vredi toliko. Za golubarnik tražiš previše. Ako ti neko za ovaj stan da 300 evra biće dobro. Skini ovo ne brukaj se.

This browser does not support the video element.

01:25
IZDAVANJE STANOVA BEZ PRIJAVE? Glavni razlog izbegavanje plaćanja poreza: Visoke cene kirija nisu JEDINI problem građanima Izvor: Kurir televizija