CELODNEVNI PORODIČNI PROVOD ZA SAMO 50 €! Nalazi se na stotinak kilometara od Beograda, a za ovaj novac dobijate ne samo ulaznice, već možete i da ručate

Shutterstock, Tatjana Stamenković

Ono što možete videti u najrazvijenijim evropskim zemljama nalazi se na samo stotinak kilometara od Beograda. Prirodnjački centar u Svilajncu je idealno mesto da provedete dan sa mališanima, a porodična karta za roditelje sa dvoje dece košta 2.200 dinara. Sadržaj izložbenog prostora fascinira od zabavnog Dino-parka na otvorenom, zatim muzejskog dela Prirodnjačkog centra sa osam tematskih izložbi, koje se nalaze u samom objektu, dok je jedna u parku.

Vranjanka Tanja je nedavno sa unucima boravila u ovom Prirodnjačkom centru. Unuci su kaže bili oduševljeni i pored hladnog i kišovitog vremena koje ih je pratilo te nedelje kada su započeli svoju avanturu punu iznenađenja za posetioce. A poseban doživljaj za unuke bio je obilazak Dino-parka.

- Najveći deo parka zauzima jedinstvena postavka dinosaurusa u njihovim živim oblicima i autentičnom okruženju. Ovde se nalazi preko 20 replika različitih vrsta dinosaurusa. Upoznajete planete Sunčevog sistema, razvoj čoveka kroz istoriju, njegovu evoluciju, fosilne ostatke, rudno bogatstvo Srbije. I te kako edukativno za decu, ali i za starije. A za decu je najveće iznenađenje Dino park sa dinosaurusima, projekcija filma i virtuelna soba u kojoj se pomoću projektora prolazi kroz celu geološku prošlost naše planete. Boravak u virtuelnoj sobi se dodatno naplaćuje još 200 dinara po osobi. Deca u sobi borave sa pratiocem i moraju biti starija od sedam godina - objašnjava sagovornica Kurira.

Poseban izazov je kada vam tehnologija omogući i to da vas "neandertalac" imitira. A uputstva dobijate sa njegove fotografije evo i kako:

- Pogledajte u telefon sa svoje desne strane i sačekajte da vam softver prepozna lice. Kada vidite belu masku na svom licu, pogledajte u ekran ispred sebe. Neandrtalac će vas imitirati uz naznaku kliknite ovde za fotografiju.

Unuci su bili radoznali, a pitanja je bilo mnogo.

Posle obilaska možete sesti u tamošnji restoran sa igraonicom. Osoblje je izuzetno ljubazno, meni odličan, na njemu čak i hrana bez glutena. Ručak za pet osoba košta nešto preko 4.000 dinara - BigMac, pomfrit, punjene palačinke i bezglutenske salate.