VUČIĆ O DETALJIMA EKONOMSKOG DELA RAZGOVORA SA PUTINOM: Posebno sam se zahvalio što je učinio da Rusija i ove zime obezbedi dovoljne količine gasa

Marko Karović

BEOGRAD - "Posebno sa se zahvalio predsedniku Putinu što je učinio da Rusija i ove zime obezbedi dovoljne količine gasa šest, plus dva, plus tri miliona kubnih metara, po veoma povoljnim cenama za ovu zimu", kazao je predsednik Srbvije Aleksandar Vučić posle telefonskog razgovora sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Kako je i sam Vučić rekao, razgovor je usledio posle gotovo dve i po godine, a onda je kazao i sledeće: "Imali smo dobar, otvoren, dug i sadržajan razgovor. Razmenili smo mišljenje o svim važnim bilateralnim pitanjima ali i onim ekonomskim". 

Predsednik je kazao da je tokom razgovora s Putinom "izrazio nadu da Srbija neće uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji".

Kad je reč o detaljima razgovora sa šefom ruske države, Vučić je obelodanio i sledeće: 

- Poštovani građani Srbije, upravo sam završio razgovor sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Vladimirovičem Putinom. Gotovo dve i po godine nismo razgovarali, i imali smo dobar, otvoren dug i sadržajan razgovor.

Govorili smo naravno o onome što je bio povod, a to je 80 godina od oslobođenja Beograda. Zahvalio sam se predsedniku Putinu na čestitkama, i ukazao na nepokolebljivi slobodarski duh srpskog naroda, i zahvalnost Srbije i našeg naroda jedinicama Crvene armije koje su zajedno sa srpskim jedinicama učestvovale u oslobađanju našeg glavnog grada."

Kurir.rs

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Aleksandar Vučić  Kurir