BUGARI VEĆ REZERVIŠU SRPSKE BANJE ZA DOČEK NOVE GODINE! Cene iste kao prošle godine, a evo koliko je para potrebno za najluđu noć

Rezervisano 30 odsto kapaciteta u hotelima, a kolika će popunjenost biti zavisi najviše od progrema na gradskim trgovima

Uroš Arsić/Mondo

Ko prvi devojci njegova devojka, kaže narodna poslovica, koju komšije iz Bugraske očigledno imaju na umu, jer su uveliko počeli da rezervišu smeštaj u hoterlima u Beogradu i srspkim banjama u kojima planiraju da uplove u Novu 2025. godinu.

Cene aranžmana zavise od luksuznosti hotela, veličine soba ili apartmana, broja osoba koje u njima odsedaju i kreću se od 150 do 1.000 evra, za polupansion sa doručkom i večerom, s tim što u tu cenu nije obavezno uključena svečana novogodišnja večera.

Georgi Genov, direktor Poslovnog udruženja hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES) ističe da će broj gostiju iz inostranstva pre svega zavisiti od programa na gradskim trgovima, naročito u Beogradu.

Shutterstock, Kurir Televizija 

 - Za sada su počele rezervacije od strane Bugara koji rezervišu smeštaj u hotelima u Beogradu, Kuršumlijskoj banji, Prolom Banji, Vrnjačkoj banji, Nišu. Ima ih i na Kopaoniku. Cene su iste kao prošle godine i kreću se od 150 do 1.000 evra za polupansion sa doručkom i večerom, zavisno od veličine sobe i broja osoba koje u njima borave. U tu cenu negde je uračunata i svečana večera, a negde nije, dok se piće svuda dodatno plaća, ali i to zavisi od programa koji je objekat napravio. Ti turisti ne dolaze samo na doček već i na skijanje na planinama. Za sada je u banjama rezervisano oko 30 odsto kapaciteta, a kako će biti u Beogadu to zavisi pre svega od progrema na gradskom trgu. Nadamo se da će grad biti vredan i da će ranije da objavi program jer od toga zavisi popuna smeštaja - objašnjava Genov za Kurir Biznis.

KOLIKO KOŠTA DOČEK NOVE 2025.
  • Klubovi - do 70 do 120 evra
  • Splavovi - od 140 do 210 evra
  • Restorani od 45 do 85 evra
  • Hoteli - od 60 do 250 evra

* Cene su po osobi

 On dodaje da kada su grupne rezervacije u pitanju najviše ih ima iz Bugarske, Rumunije i Slovenije, dok individualnih ima sa svih strana sveta.

Večina klubova, splavova, restorana i hotela već je istaklo cenovnik za doček Nove 2025. godine, ali treba biti obazriv jer mnogi od njih u cenu ne uračunavaju troškove pića, već samo svečanu večeru.

Cena dočeka Nove godine u hotelima zavisi kako od eksluzivnosti samog hotela, tako i od mesta koje gost rezerviše. Pa se tako mesta kreću od 60 evra za ona na lošijoj i udaljenijoj poziciji do 250 evra po osobi za mesta u ultra premijum zoni. U cenu dočeka uključena je svečana večera, koja može biti i na bazi švedskog stola, dok se piće u svim hotelima plaća po utrošku.

U SAVA CENTRU DOČEK UZ LEPU BRENU I ACU PEJOVIĆA

Doček Nove 2025. godine ove godine organizuje se i u Sava Centru, a oni koji se odluče da tamo provedu najluđu noć za to će morati da izdvoje 120 evra, koliko košta ulaznica i svečana večera, dok će se piće plaćati po utrošku.


- Sava Centar je spreman je da Vas ugosti u novogodišnjoj noći na jednom od najekskluzivnijih dočeka u Beogradu. Banket sala i Immersive sala će biti specijalno dekorisane za ovu priliku. Profesionalno osoblje će biti zaduženo da gostima restorana ništa ne zafali u toku novogodišnje večeri, pa je na vama samo da ponesete osmeh i dobro raspoloženje. Za dobru atmosferu će se pobrinuti velike zvezde Balkana Lepa Brena i Aco Pejović - piše na sajtu Sava Centra.

Doček Nove godine u Beogadu na vodi u jednom restoranu košta 130 evra u šta je uključena svečana večera i piće.

Ko za doček Nove godine izabere neku od planina cena će zavisiti i od veličine muzičkih zvezda koje će ih uveseljavati.

Kurir 

Tako na Zlatiboru doček nove godine košta od 80 evra u resoranu u kome će nastupiti Aleksandra Prijović, a u tu cifru je uračunata bogata večera, dok će se piće plaćati po utrošku.

Na Kopaoniku se cene dočaka sa večerom kreću od 120 evra po osobi pa naviše.

U Novom Sadu u Novu 2025. godinu može se uploviti po ceni od 80 evra u koju je uključena večera na bazi švedskog stola a uračunato je i piće.