"SRBIJA JEDINA U REGIONU IMA INVESTICIONI REJTING" Vučić: Pokazalo se da je politika rada i marljivosti, kao i teških odluka, ona koja se uvek isplati

Printskrin Pink TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o investicionom rejtingu koji je naša zemlja dobila, rekao je da je to rezultat rada u prethodnim godinama, kao i da je to izuzetno dobra vest za građane.

"Toliko je dobra vest da svi oni drugi koji iščekuju loše vesti su ućutali. Šta je to što donosi ljudima u Srbiji. Pre svega, jednu jasnu poruku mladima u našoj zemlji, da ostanu ovde i da poštenim i teškim radom mogu nešto da postignu. To znači da postajemo privlačnija zemlja. Već sutra ćemo videti na tržištu kapitala prve efekte", rekao je Vučić gostujući u emisiji "Hit tvit".

Predsednik Vučić istakao je da Srbija jedina u regionu ima investicioni rejting.

"Mogli ste da vidite neverovatno glasno ćutanje u našem okruženju... Turska je imala rejting od zemalja kandidata 2012, ali ga je u međuvremenu izgubila. Srbija je danas jedina zemlja kandidat za EU koja ima kreditni rejting. To je dokaz da su javne finansije sigurne i stabilne, to će za naše kompanije biti neuporedivo povoljnije i to je signal za ceo svet u kakvoj se situaciji Srbija nalazi. Da će zaduživanje na tržištu kapitala će biti povoljnije. Moraćemo još mnogo da radimo i napredujemo i dalje poboljšavamo naš rejting ali ovo je jedan čudesan rezultat", dodao je predsednik.

Printskrin Pink TV 

On je dodao da nam je 2012. smanjen kreditni rejting upravo zbog svega što su radili od 2008. do 2012.

"Posle toga smo 4 stepenika rasli dovde, znate li koliko su teški ti stepenici? Sad kad pogledate, pre 10 godina, kada su i otac i majka moji bili protiv onoga što sam radio ma koliko ih uveravao da je to za dobrobit Srbije, kada smo morali da smanjimo deo penzija i plata u javnom sektoru, da bismo danas došli do toga da su najviše plate u regionu. Ispred nas su bili i Crna Gora od koje imamo 50 odsto veće plate, i Bosna i Hercegovina. Kada vodite tako jasnu i dobru fiskalnu politiku, dug i težak razgovor ministar finansija, Vučević i ja, morao sam da im pomognem da skinemo 3,5 milijarde evra želja naših ministara. Morao sam ja to sve da skrešem".

Pokazalo se da je politika rada i marljivosti, kao i teških odluka, ona koja se uvek isplati, istakao je Vučić.