JEDNA OD GLAVNIH ATRAKCIJA OVOG KRAJA SRBIJE SE OBNAVLJA: Biće uloženo gotovo 50 miliona dinara, a pored čuvene građevine niče i trim staza

Printscreen/Youtube/Turistička organizacija opštine Inđija

Pokrajinska vlada izdvojiće 49 miliona dinara za izgradnju trim staze u kompleksu Leje i za izradu projektno-tehničke dokumentacije obnove dvorca grofa Petra Pejačevića u Jarkovcima.

Ovo je dogovoreno na sastanku predsednice Pokrajinske vlade Maje Gojković i predsednika Opštine Inđija Marka Gašića.

- Sa 41 milion dinara sufinansiraćemo izgradnju trim staze u okviru turističko-rekreativnog kompleksa Leje, a taj projekat će sa istim iznosom podržati i Ministarstvo turizma i omladine. Plan je da ovo bude jedan od najlepših delova opštine Inđije, veliki kompleks sa sadržajima namenjenim građanima, a pre svega deci i mladima - navela je predsednica Gojković, preneo je sajt Pokrajinske vlade.

Prema njenim rečima, iz pokrajinskog budžeta će naredne sedmice biti opredeljeno gotovo osam miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju dvorca u Jarkovcima, koji je sagrađen u drugoj polovini 19. veka i koji je zaštićen kao spomenik kulture.

- Imajući u vidu stratešku poziciju, Inđija se ubrzano razvija i ima veliki potencijal. Na radnom sastanku je razgovarano konkretno i sadržajno o projektima u oblastima turizma i ekologije, kao i o planiranim investicijama do 2027. godine koje će doprineti daljem razvoju opštine - navela je Gojković.

Predsednik Opštine Marko Gašić zahvalio je predsednici Pokrajinske vlade na podršci.

- Inđiju vidim malo drugačiju i očekujem da ćemo zajedničkim radom realizovati sve planirane investicije i projekte - izjavio je Gašić.

biznis.kurir.rs/eKapija