"Ovde ljudi prave najveću grešku kada uzimaju kredit" Finansijski stručnjak objasnio šta za građane znači najavljeni skok rata: Priprema se novi zakon

"U pripremi je zakon za zaštitu korisnika finansijskih usloga kojom će kamate biti regulisane, odnosno dinamika njihovih promena"

Shutterstock, Kurir Televizija

Na kućne adrese korisnika kredita stigla su bankarska obaveštenja o povećanju mesečnih rata od 1. januara. Šta je uslovilo ovo povećanje, ali i koliko novca više će zaduženi morati da izdvajaju, za Kurir televiziju otkrio je Dušan Uzelac, finansijski stručnjak.

Kurir Televizija 

- U Srbiji je ograničena kamatna stopa na stambene kredite do kraja ove godine, ali to je privremena odluka. Odlukom je isključen tržišni mehanizam računanja te rate. U pripremi je zakon za zaštitu korisnika finansijskih usloga kojom će kamate biti regulisane, odnosno dinamika njihovih promena - objasnio je Uzelac.

On je rekao i da se građani često prevare tako što sagledaju procenat kamate, ali ne sagledaju sve ostale uslove kredita:

This browser does not support the video element.

Uzelac o poskupljenju kreditnih rata u Srbiji  Kurir televizija

- Građani najčešće uzmi kredit koji im se nudi, i traže najjeftiniji, što ne postji. Kredit ima dve komponente, cenu i uslove, što često zbuni građane. Često upadaju u tu zamku. Kredit se uzima kada možete da ga otplatite, kada rešava problem koji imate a ne stvara novi. Treba dizajnirati kredit prema rati koju ćete komforno otplaćivati.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

This browser does not support the video element.

"MOLIM BOGA DA NE ŽIVIM JOŠ DUGO DA IM NE BIH PLAĆALA KREDIT" Eva Ras ispričala kako su je žestoko udarili po džepu zbog mobilnog  kurir televizija