"DO KRAJA GREJNE SEZONE NEĆE POSKUPLJIVATI ENERGENTI" Ministarka Đedović Handanović za Kurir televiziju: Uskoro gradimo solarnu elektranu, proizvodiće 1 gigavat

Kurir Televizija

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović rekla je da neće biti poskupljenja energenata do kraja ove grejne sezone.

Gostujući u jutarnjem programu Kurir televizije Redakcija ministarka je negirala spekulacije da Vlada planira da odobri poskupljenje grejanja.

- Cela Evropa je mnogo bolje pripremljena ove godine nego 2022, tako da mi smo ipak deo evropskog kontinenta. Mi smo rekli da do kraja grejne sezone apsolutno neće biti izmena cena energeneta i to je cilj Vlade Republike Srbije i toga ćemo se držati i nastaviti da radimo odgovorno - rekla je ministarka.

This browser does not support the video element.

Ministarka Đedović Handanović za Kurir: Neće biti poskupljenja ove grejne sezone  Kurir televizija

Podsetila je na ekstremne vremenske uslove tokom leta i da je čitav region, osim Srbije, imao restrikcije snabdevanja električne energije.

- Imali smo jedan poremećaj u ovom delu Evrope, ali je Srbija opet ostala neoštećena i nastavićemo odgovorno da se ponašamo i da budemo spremni u slučaju nepredviđenih situacija i okolnosti. Najbitnije je da jačamo naš energijski sektor, da stvaramo uslove da dođemo do novih kapaciteta. Evo mi ćemo uskoro potpisati ugovor za 1 gigavat izgradnje novih solarnih elektrana sa baterijama. To je od izuzetne važnosti, pre svega zato što je obnovljiv izvor energije, zato što je veliki kapacitet i letos da smo imali bar deo tih kapaciteta izgrađenih verovatno bi nam bilo lakše u periodu ekstremnih temperatura i velikog broja slučanih dana.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Ministarka Đedović Handanović za Kurir televiziju: Ispali bismo neozbiljna država kada bismo zabranili eksplotaciju litijuma! Opozicija ne zna šta hoće  Kurir televizija