Vlasnik ALTA Grupe sa američkim kongresmenom o budućoj saradnji: U fokusu saradnja finansijskih institucija i ulaganje u obnovljive izvore energije

Vlasnik ALTA Grupe i predsednik Upravnog odbora ALTA Banke, dr Davor Macura, tokom poseta Vašingtonu, učestvovao je u nizu strateških sastanaka sa predstavnicima finansijskih institucija, medija i visokim zvaničnicima.

Promo

Tokom boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, gospodin Macura se sastao i sa kongresmenom Nilom Danom, republikancem sa Floride.


Razgovor sa kongresmenom Danom se fokusirao na prilike za unapređenje i spremnost za povećanje obima saradnje između finansijskih insistucija i kompanija sa Balkana i regiona u SAD i obrnuto, kao i na mogućnost zajedničkih investicija u oblasti obnovljivih izvora energije. Unapređenje tehnološke saradnje, takođe je bila jedna od važnih tema, kao i uloga banaka u digitalizaciji i implementacija tehnologija i novih trendova na finansijskom tržištu, a imajući u vidu Danovo ozbiljno iskustvo u svetu bankarstva. Kongresmen Dan je gospodina Macuru pozvao da sa svojim timom poseti Floridu.

“Održani sastanci predstavljaju nastavak naših napora u proširenju saradnje između našeg regiona i SAD-a. U narednom periodu očekujemo konkretizaciju ovih dogovora.” - izjavio je gospodin Macura nakon razgovora sa kongresmenom Danom.
“Ovakve inicijative otvaraju put balkanskim finansijskim institucijama i kompanijama da se efikasnije povežu sa globalnim tržištima i od suštinskog su značaja za ekonomski razvoj i stabilnost našeg regiona. U ALTA Grupi smo, vođeni vizijom dr Macure, posvećeni izgradnji veza koje ne samo da unapređuju naše poslovanje, već i doprinose kreiranju naprednog ekonomskog okruženja za sve učesnike na tržištu.” – ističu iz ALTA Grupe.

Promo