SPREMAČICE ZA SAT POSLA TRAŽE I PO 1.000 DINARA! I ne mogu da postignu koliko je mušterija! Mladi nemaju kad da ribaju

A žene koje ne rade i nemaju posao - ne žele ni da ribaju

Shutterstock

Čistačice u Beogradu do sada su svoj sat radnog vremena cenile do 800 dinara, međutim, u poslednje vreme sve više njih podiže cenu svog rada na 1.000 dinara.

Kako je ispričala žena koja se bavi čišćenjem godinama, bilo je krajnje vreme da cene skoče, jer je i rad postao drugačiji nego nekad.

- Sada ima dosta više posla nego pre, u stanovima ima finijih materijala, pa čišćenje nekad zahteva umešnost, ne može se ko nekad najjačim hemikalijama ribati kada. Takođe, ribamo sve aparate, često stan ima više od jednog kupatila, pa je samim tim i priroda posla drugačija", kaže ova žena.

Kako je rekla, čistačice mahom rade za mali novac u firmama koje se bave čišćenjem.

Shutterstock 

- U firmama nam je sat znatno jeftiniji, pa nam plata bude stvarno mala, ali potrebna nam je prijava, da imamo zdravstveno. Posao čistačice nije lak. Sada je sat 1.000 dinara, radimo i nedeljom. Imamo decu koja studiraju, trudimo se, dajemo sve od sebe da ih izvedemo na pravi put", rekla je ova žena.

Kako kaže, pune su ruke posla, mladi nemaju kad da ribaju, svi rade mnogo, a žene koje ne rade i nemaju posao - ne žele ni da ribaju.

- Svima treba pomoć čistačice. I onima koji rade i nemaju vremena da čiste i onima koji ne rade i žele da čuvaju ruke, kičmu i svoje vreme...", iskrena je ona.


Kurir.rs/Telegraf