Foto: Marina Lopicic

Lider JS u potrazi za investitorima

Palma se seli na jagodinsko more

Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković kaže da će krajem ove ili sledeće godine tražiti investitore za gradnju objekata na obali mora u Grčkoj

InfoBiz
> 05:56h

JAGODINA - Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković kaže da će krajem ove ili sledeće godine tražiti investitore za gradnju objekata na obali mora u Grčkoj. Tu parcelu je, podsećanja radi, Jagodina dobila na poklon.

Marković je rekao da će se u Grčkoj sastati s gradonačelnikom Hrisupolija koji će doneti generalni plan zemlje koju je Jagodina dobila na poklon.

"Doneće nam generalni plan i projekat šta može da se pravi na lokaciji gde je Jagodina dobila dva hektara zemlje na obali mora", najavio je Marković na konferenciji za novinare povodom odlaska jagodinske privredno-političke delegacije u Grčku.

Kako je ranije rečeno, predsednik grčke pobratimske opštine Hrisupoli Savas Mihalidis je prošle godine zvanično predao dva hektara zemljišta Jagodini prilikom posete Markovića i privredne delegacije tom gradu, a Jagodina je 2008. poklonila Hrisupoliju zemljište u Industrijskoj zoni za izgradnju fabrika.

Privredno-politička delegacija od 100 članova boraviće od 15. do 19. avgusta u grčkom gradu Katerini.

"Imaćemo sastanak sa gradonačelnikom Katerinija, privredne komore, privrednicima iz tog regiona i sa predsednicima opština i gradova koji su se pobratimili sa Jagodinom", najavio je Marković.

On je kazao da je Grčka, pored Italije, drugo tržište za potencijalne investitore i da očekuje da će napraviti ekonomsku saradnju. Prema njegovim rečima privredna delegacija iz Jagodine putovaće krajem septembra u Bari gde će im domaćin biti italijanski proizvođač kuhinja Grupa Turi, koji će u Jagodini napraviti fabriku.

Sredstva za putovanje, kao i za sva dosadašnja, obezbedili su donatori.