Foto: Profimedia

KOMŠIJE VRAĆAJU 'ZLATNE VIZE': Imate pravo na desetogodišnji boravak u ovoj zemlji, ali postoji jedan uslov!

InfoBiz

U slučaju kupovine nekretnine u Mađarskoj, strani investitor će dobiti pravo na desetogodišnji boravak u ovoj zemlji, a pre svega mađarski pasoš koji će mu omogućiti neograničeno kretanje u šengenskom prostoru.

Jedan od uslova je kupovina nekretnine vredne najmanje pola miliona evra. Ova opcija će biti dostupna početkom 2025. godine.

Iako evropske zemlje napuštaju program "zlatne vize", Mađarska ga ponovno nudi bogatim strancima i tako im daje mogućnost da žive i rade u zemlji u zamenu za velika ulaganja.

Druga mogućnost za dobijanje desetogodišnje boravišne dozvole i mađarskog pasoša je ulaganje najmanje 250.000 evra u investicione fondove za nekretnine koje izdaje Mađarska narodna banka.

foto: Shutterstock

Treća opcija je javna donacija od najmanje milion evra, prenosi Poslovni Dnevnik.

Na sajtu HungaryGoldenVisa navodi se da se od korisnika programa neće zahtevati minimalni godišnji boravak u zemlji. Osim toga, program će biti najjeftinija opcija "zlatne vize" zasnovana na nekretninama u EU.

Nosioci ove vize će moći, sa svojom porodicom, da provedu 90 dana u šengenskoj zoni, sa pauzom od 180 dana između da ulaska u zonu šengena.

BiznisKurir/B92