Foto: Nikola Živanović

MINISTARKA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI POSETILA PORODICU JORDANOVIĆ: Uz pomoć državnih subvencija obezbedili svoj novi dom

InfoBiz

Ministarka za brigu o porodici i demografiju, Milica Đurđević Stamenkovski posetila je porodicu Jordanović u Vranju, koja je uz podršku države, odnosno uz pomoć subvencija za kupovinu prve nekretnine, obezbedila svoj novi dom. Poželevši im mnogo sreće, ministarka Đurđević Stamenkovski poručuje dadržava želi da ohrabri i druge parove, da konkurišu za ovaj vid podrške.

Ono što je posebno važno jeste da Jordanovići, s obzirom da sada imaju svoj krov nad glavom, ostaju u Vranju da žive i rade.

Anita Jordanović istakla je da je njenoj porodici ova podrška bila od velikog značaja, posebno što su prethodne tri godine bili podstanari.

- Podrškom Ministarstva i uz stambeni kredit uspeli smo da kupimo stan. Sama procedura za dodelu subvencije nije bila teška, imali smo pomoć i podršku svih službi i institucija, kako na državnom tako i na lokalnom nivou i na tome smo zaista zahvalni - istakla je Anita.

Pravo na novčana sredstva za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu porodično-stambene zgrade ili stana po osnovu rođenja deteta na teritoriji grada Vranja u 2024. godini, ostvarile su četiri majke.

Ministar Đurđević Stamenkovski razgovarala je i sa gradonačelnikom Vranja, Slobodanom Milenkovićem o unapređenju pronatalitetne politike u ovom gradu i načinima na koje Ministarstvo može da pomogne. Jedan od prioriteta, u kojem će Ministarstvo dati svoj doprinos, jeste obezbeđivanje besplatnih udžbenika za najmlađe osnovce u Vranju, od prvog do četvrtog razreda, odnosno za one koji će u septembru 2025. godine krenuti u školu.

- Hoćemo da znanje svima bude dostupno, da uvažimo grad koji se nalazi na strateški veoma značajnom potezu, naš mali doprinos porodičnom budžetu biće upravo u tome da besplatnim udžbenicima pošaljemo poruku da Ministarstvo ulaže u znanje, a samim tim u buduće kadrove, u ljude koji ovde treba da žive i rade i grade svoju budućnost - naglasila je Đurđević Stamenkovski.

Ministarstvo će u 2025. godini uložiti maksimalni iznos kroz Javni poziv i pomoći Gradu Vranju u projektima koji se tiču podrške porodici, roditeljstvu i deci i nastaviti sa dosadašnjom podrškom, koja podrazumeva isplatu roditeljskog dodatka i subvencije za kupovinu prve nekretnine na osnovu rođenja deteta.

FOTO: Nikola Živanović
FOTO: Nikola Živanović
FOTO: Nikola Živanović
FOTO: Nikola Živanović
FOTO: Nikola Živanović

biznis.kurir.rs