Foto: Zoran Petrović /Nitra

MINISTARKA NAUKE: Održan radni sastanak sa srpskim privrednicima u Kanadi sa ciljem jačanja saradnje

InfoBiz
> 13:03h

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u Vladi Republike Srbije,dr Jelena Begović, održala je radni sastanak sa predstavnicima Serbian Entrepreneurs,mreže uspešnih preduzetnika srpskog porekla u Kanadi, sa ciljem jačanja saradnje između Srbije i kanadske startap zajednice.

Sastanku su prisustvovali Saša Krsmanović iz kompanije UNO Platform, Mladen Raičković iz Google Canada, Aleksandar Trivanović iz Sync.com, Vid Stambolić iz kompanije CBRE, Aleks Karamarković iz Graywood-a, pravnici Bogdan Miščević i Nenad Dumanović, Avram Musfija iz Ontario Bar Association-a, Nikola Terzić i Fredor Vrbaški iz kompanije SerbLink.

foto: Zoran Petrović /Nitra

- Jako mi je drago što sam imala priliku da razgovaram sa našim privrednicima, sa našim pravnicima, advokatima i ljudima koji se bave nekretninama, a koji žive ovde u Torontu, i predstavila sam im kako Srbija vidi sebe u budućnosti, u kontekstu inovacija i novih tehnologija. Predstavili smo zaista veliki projekat, koji je Vlada Republike Srbije podržala, a to je izgradnja BIO4 Kampusa, prvog strateški građenog kampusa na temu biotehnologije, biomedicine, bioinformatike sa AI i biodiverziteta - rekla je dr Begović u izjavi za medije, dodavši da se ovime postiže kreiranje potpuno novog koncepta nauke i razvoja inovacija u Srbiji.

Ovaj sastanak predstavlja važan korak u povezivanju srpske dijaspore u Kanadi sa inovativnim inicijativama u Srbiji, sa akcentom na preduzetničko iskustvo i resurse koje članovi Serbian Entrepreneurs pružaju kroz svoju mrežu.

Biznis Kurir.rs

Bonus video: