Foto: Shutterstock

KUPILI OSTRVO PO CENI GARAŽE U BEOGRADU! Mladi par slučajno otkrio ovo mesto gde godinama niko ne živi, a oni prave mali raj

InfoBiz

Oliver Rusel, 24-godišnji mladić koji je napola Finac i napola Amerikanac, ispunio je svoj san kupovinom ostrva u Finskoj za samo 28.072 evra. Ova cena je izuzetno niska u poređenju sa cenama nekretnina u Beogradu, gde su čak i namanji stanovi i garaže skuplji.

Kako je Rusel naveo, on je otkrio ostrvo slučajno dok je pretraživao nekretnine na internetu, nakon što se preselio u Finsku. Ostrvo je bilo prazno 10 godina, što je dodatno doprinelo njegovoj niskoj ceni.

Sa svojom devojkom Helenom Tomaszevskom (20) koja je takođe student, Rusel je započeo radove na ostrvu, čak bez prethodnog građevinskog iskustva, a u planu im je da izgrade letnjikovac i saunu.

U poređenju sa ovim povoljnim cenama ostrva, cene nekretnina u Beogradu su znatno više. Na primer:

1. Blok 22, renoviran, luksuzan, 58 m², cena 294.930 evra (oko 5.085 €/m²)

Ovaj stan nudi veći komfor, jer je luksuzno renoviran sa kvalitetnim materijalima poput mermera. Nalazi se u višenamenskoj zgradi, na šestom spratu. Ova nekretnina ima značajno višu cenu zbog vrhunskog uređenja i lokacije u centralnom delu Novog Beograda.

2. Stan u Dr Ivana Ribara, Beograd, cena 145.000 evra

Površina: 97 m²Cena po kvadratu: 1.495 €/m²Stan je trosoban, smešten na prizemlju zgrade od šest spratova. Ova cena se može smatrati povoljnom za Beograd, s obzirom na kvadraturu i lokaciju, ali je i dalje značajno viša u poređenju sa kućom u Valjevu.

3. Stan na Ledinama, Oplenačka, Beograd, cena 81.900 evra

Površina: 39 m²Cena po kvadratu: 2.100 €/m²Ovaj stan je dvosoban i smešten je na prvom spratu zgrade. Cena je umerena za ovu kvadraturu, ali je stan manji i skuplji po kvadratnom metru u odnosu na kuću u Valjevu.

4. Stan na Ledinama, Oplenačka, Beograd, cena 85.600 evra

Površina: 43,9 m²Cena po kvadratu: 1.950 €/m²Ovaj stan je takođe dvosoban, ali ima nešto veću kvadraturu. Cena po kvadratu je manja u odnosu na prethodni stan, ali je ukupna cena i dalje značajno viša u poređenju sa kućom u Valjevu.

Pored stanova, čak i garaže u Beogradu dostižu više cene. Na primer, u prvom kvartalu ove godine najskuplja garaža prodata je za 73.000 evra na beogradskoj opštini Vračar, što je više od cene ostrva u Finskoj.

Biznis Kurir.rs/Telegraf biznis