Foto: Promo

EKSKLUZIVNO ZA SVE LJUBITELJE FUDBALA: Na Weekend.17 stiže predsednik UEFA-e Aleksander Čeferin

Biznis

Svi ljubitelji sporta mogu da odahnu jer na Weekend.17 stiže jedno od najvećih imena u svetu fudbala. Predsednik UEFA-e Aleksander Čeferin biće poseban gost ovogodišnjeg festivala koji se održava u Rovinju od 19. do 22. septembra. Čeferin će, u ekskluzivnom formatu "jedan na jedan", podeliti svoja razmišljanja i iskustva o ključnim temama koje oblikuju budućnost najgledanijeg sporta na svetu – fudbala.

Od početaka do čelne pozicije najmoćnije sportske organizacije

Weekend.17 je vodeći regionalni festival komunikacija, medija, tehnologije i kreativnosti, a ove godine okuplja i neke od najvećih stručnjaka iz sveta sporta i biznisa. Aleksandar Čeferin će podeliti svoju fascinantnu priču — od samih početaka do uspona na čelnu poziciju jedne od najmoćnijih sportskih organizacija na svetu. Posetioci će tako na Weekendu.17 imati priliku da čuju sve o izazovima i prekretnicama koje su oblikovale njegovu karijeru, kao i o Čeferinovom pogledu na trenutne i buduće izazove u svetu sporta.

foto: Promo

Superliga i njen uticaj na fudbalski svet

Jedna od ključnih tema u Rovinju biće i kontroverzna Superliga i njen uticaj na fudbalski svet. Da li je Superliga poželjna? Da li je novi format Lige prvaka odgovor na pokušaj uspostavljanja Superlige? Da li je Superliga neizbežna ili je UEFA može kontrolisati? Saznajte sve iz prve ruke od Aleksandra Čeferina, koji će govoriti o dinamici koja je dovela do stvaranja ovog projekta i o njegovim pretpostavkama za budućnost fudbala.

Upravljanje milionima

Kako UEFA najveću zaradu ima upravo od televizijskih prava, dotaknućemo se i tema upravljanja milijardama evra koje se ulažu u medijska prava u fudbalu. Čeferin će objasniti kako UEFA balansira interese različitih aktera u industriji i kako se ovi resursi koriste za razvoj fudbala na svim nivoima.

Novi format

Tokom razgovora, Čeferin će takođe predstaviti novi sistem takmičenja UEFA lige, objašnjavajući promene i inovacije koje su uvedene kako bi se dodatno unapredilo takmičenje i kako bi se učinilo još uzbudljivijim za gledaoce i učesnike. Učešće Aleksandra Čeferina na Weekendu.17 biće prilika za sve ljubitelje sporta, ali i za profesionalce iz sveta medija i industrije, da iz prve ruke saznaju više o budućnosti fudbala i izazovima sa kojima se suočava ovaj globalno popularni sport.

Weekend Media Festival uvek prati aktuelne trendove i ključna pitanja, pružajući prostor za pronalaženje odgovora i rešenja. Program je dostupan ovde, a sve novosti možete pratiti putem naših profila na Facebooku, Instagramu i LinkedInu.

Promo