Foto: Shutterstock

NEMCI MORAJU JOŠ VIŠE DA RADE AKO ŽELE DA IZBEGNU FIJASKO: Direktor Dojče banke jasan - granica za penziju mora da se pomeri

Novčanik

Izvršni direktor Dojče banke Kristijan Zeving pozvao je danas Nemce da više rade kako bi pomogli u obnavljanju nemačke ekonomije, rekavši da se u Evropskoj uniji u proseku radi oko 34 sata nedeljno, u poređenju sa oko 28 sati u Nemačkoj.

- Investitori već sumnjaju u našu sposobnost da se reformišemo, ali posebno u našu sposobnost i našu volju za reformama. Više rasta u Nemačkoj će doći samo ako promenimo i naš odnos prema poslu, ako smo spremni da radimo drugačije, ali generalno da radimo više i više - rekao je on, prenosi Politika.

Zeving je rekao da Nemačka treba da prihvati duže radne nedelje.

- Nećemo to uspeti sa prosekom od 28 sati nedeljno i penzijom koja počinje u 63. godini - rekao je on i izrazio zabrinutost zbog rezultata na regionalnuim izborima u Tiringiji i Saksoniji, gde je desničarska ekstremistička partija AfD završila na prvom i drugom mestu.

- Žalim zbog snažnog priliva podrške strankama sa ekstremnim pozicijama i, kao i većina nas, voleo bih drugačiji ishod - rekao je i dodao će politička nestabilnost u zemlji smanjiti privlačnost Nemačke kao investicione destinacije.

Biznis Kurir.rs/eKapija