Foto: Er Srbija

OBOREN REKORD 2 NEDELJE RANIJE: Tri miliona putnika na letovima Er Srbije od početka godine

InfoBiz
> 11:03h

Er Srbija je danas prevezla svog tromilionitog putnika u 2024. godini, što je dve nedelje ranije u odnosu na prethodnu rekordnu godinu.

Za prvih osam meseci 2024. godine, godine srpska nacionalna avio-kompanija je u redovnom i čarter saobraćaju obavila više od 31 hiljadu letova.

"Er Srbija je 15. septembra 2023. godine, po prvi put od kada posluje pod tim imenom, prevezla više od tri miliona putnika u toku jedne godine. Zahvaljujući velikoj tražnji putnika za našim letovima do više od 90 destinacija u 34 zemlje širom sveta, danas smo zabeležili tromilionitog putnika Er Srbije u 2024. godini. Do tog rezultata stigli smo 15 dana ranije u odnosu na 2023. godinu, što je uspeh na koji smo veoma ponosni“, rekao je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.

foto: Air Serbia

U 2023. godini, srpska nacionalna avio-kompanija je u redovnom i čarter saobraćaju prevezla ukupno 4,19 miliona putnika, što je treći najbolji rezultat u istoriji dugoj skoro 97 godina. U 2024. godini, Er Srbija je nastavila da beleži dobre rezultate i širi svoju mrežu destinacija. Od 19. septembra, kompanija će dva puta nedeljno leteti do Nice na Azurnoj obali, a 30. septembra biće uvedena i direktna avio-linija između glavnog grada Republike Srbije i Guangdžoua u Narodnoj Republici Kini.

Kako bi se uspešno realizovao planirani saobraćaj, Er Srbija je osnažila flotu, koju trenutno čine dva širokotrupna erbas A330-200, 13 uskotrupnih aviona iz porodice erbas A320, deset turboelisnih ATR aviona i dva aviona tipa embraer E195. Očekuje se da će u narednom periodu u Beograd stići i treći avion za dugolinijski saobraćaj.