Foto: UDK Tiršova

Specijalizovani kreveti za odeljenje kardiohirurgije u Tiršovoj

Održiva budućnost
> 17:03h

Beograd, 29. avgust – Služba kardiohirurgije Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj u Beogradu dobila je značajnu donaciju od Yettel fondacije. U pitanju su specijalizovani pedijatrijski kreveti koji značajno unapređuju uslove lečenja naših malih pacijenata. Kreveti su smešteni na odeljenju kardiohirurgije u kojem se leče pacijenti po izlasku iz kardiohirurške intenzivne nege. Vrednost opreme iznosi više od 30 hiljada evra.

foto: UDK Tiršova

„U Tiršovoj godišnje izvedemo oko 250 kardiohirurških operacija. Savremena medicinska oprema od ključnog je značaja za uspeh tih zahvata i postoperativnog oporavka naših pacijenata. Ovi kreveti unaprediće uslove lečenja i boravka dece“, kaže dr Vladimir Milovanović, načelnik Službe kardiohirurgije UDK u Tiršovoj.

foto: UDK Tiršova

Univerzitetska dečja klinika jedna je od najznačajnijih medicinskih ustanova u Srbiji i regionu, u njoj se izvode najzahtevnije medicinske procedure. U okviru Centara za pedijatriju i hirurgiju, godišnje se obavi čak 150 hiljada specijalističkih pregleda i do sedam hiljada operacija. Ovom donacijom, Yettel fondacija želi da olakša rad lekarima koji brinu o bolesnim mališanima i poboljša uslove za njihovo lečenje i oporavak.