Foto: Shutterstock/Milos Momčilović, Shutterstock

DREŠI SE KESA ZA OVU GRUPU GRAĐANA: 370 miliona dinara za jednu vrstu subvencija, broj korisnika povećan u prethodnih 7 godina

Novčanik

Pokrajinska vlada saopštila je danas da je u ovoj godini opredeljeno 370 miliona dinara za 294 poljoprivredna gazdinstva za subvencionisanje investicija u sisteme za navodnjavanje, čime će dodatnih 3.000 hektara biti obuhvaćeno navodnjavanjem. U saopštenju se navodi da je od 2016. godine putem tog konkursa omogućeno navodnjavanje 50.291,93 hektara.

- Povodom neistinih navoda objavljenih u pojedinim medijima o malim ulaganjima u oblast navodnjavanja, Pokrajinska vlada obaveštava javnost da se kontinuirano ulažu sredstva u ovu oblast, što je od izuzetnog značaja za poljoprivredu u Pokrajini, posebno u svetlu velikih klimatskih promena - piše u saopštenju.

foto: Printscreen/YouTube

Pokrajinska vlada je pojasnila da je tokom prethodnih sedam godina došlo do proširenja regionalnih hidrosistema za navodnjavanje, kao i povećanja broja korisnika na vodnim područjima.

U saopštenju piše i da su Programom poslovanja JVP 'Vode Vojvodine' za ovu godinu za investiciono održavanje regionalnih hidrosistema predviđena ulaganja u iznosu od 138 miliona dinara.

- Vode Vojvodine su prošle godine pokrenule veliki projekat prenamene kanala za odvodnjavanje u Vojvodini u dvonamensku funkciju – funkciju navodnjavanja u letnjim mesecima. Radovi obuhvataju rekonstrukciju 33 sistema, koji će nakon njihove izgradnje omogućiti navodnjavanje na dodatnih 36.000 hektara poljoprivrednog zemljišta. Za te radove JVP Vode Vojvodine izdvojilo je 2,2 milijarde dinara - saopštila je Pokrajinska vlada.

biznis.kurir.rs/Beta