Foto: Profimedia, Douglas Elliman/Scott Wintrow

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA TITOV LUKS PENTHAUS U NJUJORKU VREDAN 20 MILIONA DOLARA! Dupleks sa 6 soba godinama bio napušten (FOTO)

Nekretnine

Josip Broz Tito svojevremeno je imao svoj rezidencijalni stan u Njujorku, tačnije penthaus u slavnoj Park aveniji.

Ova nekretnina, koja je bila u posedu bivše Jugoslavije, prodata 2018. je anonimnom kupcu za oko 12 miliona dolara, iako je njena prava vrednost bila znatno veća.

foto: Profimedia

Kako je svojevremeno bilo navedeno po medijima, Maršalov stan bio je procenjen na 20 miliona dolara, ali je nakon raspada Jugoslavije prestala da pripada istoj. Sve do momenta prodaje odnosno kupovine, dupleks stan sa šest spavaćih soba bio je prazan celih 19 godina.

foto: Profimedia

Ovaj raskošan stan, koji su vlasti bivše Jugoslavije kupile 1975. godine, zapravo je šestosobni dupleks apartman sa četiri kupatila. Dvoetažni penthaus od 4.500 kvadratnih metara ima tri terase i tri kamina, četiri spavaće sobe, a veliko predvorje sa širokim stepeništem se otvara u veliki ugaoni dnevni boravak sa lučnom terasom. Imala je biblioteku kao i sobu za poslugu. Sobe su krasile prelepa drvenarija, klavir, kamini, skupi tepisi i mnogobrojni antikviteti. Gornji nivo ima četiri velika master apartmana, od kojih je jedan sa kaminom i dva sa terasom.

foto: Profimedia

Poznato je da je Tito uvek birao najbolje, pa ne čudi lokacija ovog stana u čijoj blizini su i neke od najskupljih njujorških brendiranih radnji.

foto: Profimedia

Uzevši u obzir koliko je godina bio napušten, nije ni čudo što ga je potkačio zub vremena, o čemu je svojevremeno obaveštavao i NewYork Post, i tada objavio fotografije stana potpuno uništenog i raspadnutog.

Vremenom su se izgradile tvrdnje da je ovaj luksuzni dupleks Tito koristio kao "bunker" nakon što su pokušali da ga likvidiraju dok je boravio u hotelu "Valdorf Astoria".

Stan je ipak otišao drugome koji je, pritom, morao da uloži dodatne milione u renoviranje jer u pentahusu niko nije bio od 1992. godine, pa je bio u prilično lošem stanju.

Svetski i domaći mediji preneli su vest da je ovaj stan prodat jednom finansijeru sa Volstrita za 12,1 milion dolara. Pisalo se i da je u pitanju komšija, čovek koji je imao stan pored Titovog. Dok stan nije prodat anonimnom kupcu, za njega su bile zainteresovane i mnoge zvezde, među kojima su bili i Robert de Niro i Džek Nikolson.