Foto: Srbija voz promo

LEPE VESTI ZA SVE LJUBITELJE PUTOVANJA VOZOM: Do kraja godine slede velike promene - Karte će ovako moći da se kupuju 24 sata!

Novčanik

Do kraja ove godine na 60 železničkih stanica na teritoriji Srbije na kartomatima ili blagajnama karte za vozove moći će da se kupuju neprekidno, odnosno 24 časa, najavio je Ivan Bulajić, v. d. direktora Srbijavoza.

Kako je naveo, već u toku avgusta na više stanica u zemlji biće instalirani novi kartomati.

- Srbijavoz proširuje svoju prodajnu mrežu, a pored toga uvodimo i veći popust za kupovinu karte preko naše mobilne aplikacije - istakao je Bulajić na instagramu.

Podsetimo, nedavno su iz Srbijavoza najavili da će od 1. septembra na snagu stupiti novi cenovnik karata za putnike koji koriste vozove. Tada je ukazano da će veći biti i popust na onlajn kupovinu karata – putem mobilne aplikacije i vebsajta srbijavoz.rs, i to u visini od 10odsto.

Kao razlog za ovaj potez navodi se želja da se putnici motivišu da karte kupuju unapred i onlajn.

foto: Đorđe Krstić

Kada je reč o najpopularnijem vozu na domaćim prugama, intersiti Sokolu, putovanje njime u jednom smeru uz kartu kupljenu onlajn ubuduće će koštati 661 dinar, umesto dosadašnja 573 dinara.

Povratna karta kupljena onlajn koštaće 1.100 dinara (uz 20 odsto popusta na povratnu). Na blagajni, odnosno kartomatima, kupljena karta za jedan smer na ovoj relaciji koštaće 734 dinara, a povratna 1.222.

Podsetimo, otkako je uspostavljen saobraćaj na brzoj pruzi Beograd Novi Sad, ovo nije prvo povećanje cena za vozove na njoj, jer je u prethodne dve i nešto godine već bilo korekcije cena za tu relaciju.

BiznisKurir/eKapija