Foto: Privatna Arhiva

EXPO 2027 I U PARIZU: Beograd i Srbija predstaviće se kao domaćini Specijalizovane izložbe tokom OI u okviru Srpske kuće

InfoBiz
> 10:38h

Beograd i Srbija predstaviće se kao domaćini Specijalizovane izložbe EXPO 2027 tokom Olimpijskih igara u okviru Srpske kuće, u parku La Vilet u Parizu.

Ovo je odlična prilika da se EXPO 2027 Beograd predstavi upravo u Parizu, gradu u kom se nalazi sedište Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) koja rukovodi expo manifestacijama. Zahvaljujući temi 'Igraj za čovečanstvo: sport i muzika za sve', organizatori očekuju veliko interesovanje javnosti okupljene u Parizu.

U petak, 2. avgusta, sa početkom od 11 časova, posetioci Srpske kuće imaće priliku da vide na koji način igra, kroz sport i muziku, može imati pozitivan uticaj na čovečanstvo i odgovoriti na konkretne izazove sa kojima se svet suočava. Dr Ranko Rajović, osnivač NTC programa, održaće predavanje 'Igra i njen značaj za čoveka i čovečanstvo'.

Prisutnima će se obratiti Zoran Gajić, ministar sporta u Vladi Republike Srbije, a zatim će se održati panel diskusija na temu EXPO 2027 izložbe u kojoj će učestvovati Dušan Borovčanin, direktor EXPO 2027 d.o.o. Beograd, Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije, Ivana Nešović, srpska odbojkašica i Andrea Arsović, srpska strelkinja.

Posetiocima će od 30. jula do 8. avgusta biti dostupna i virtuelna interaktivna aktivacija koja spaja Pariz i Beograd – 'Prozor u EXPO 2027'. Jedan interaktivni prozor (ekran) biće u Srpskoj kući, a drugi u Beogradu. Svi posetioci Srpske kuće moći će kroz igru, pokret i razne zabavne igrice (memorije, iks-oks i padalice) da komuniciraju sa stanovnicima i posetiocima Beograda (kod Ruskog cara u ulici Kneza Mihaila) u realnom vremenu. Ova aktivacija otvoriće specifičan prostor za igru između Pariza i Beograda i time dodatno naglasiti značaj teme specijalizovane izložbe EXPO 2027.

Direktor preduzeća EXPO 2027 d.o.o. Beograd Dušan Borovčanin učestvovaće 31. jula na poslovnom forumu MEDEF International koji se takođe održava u Srpskoj kući, gde će imati prilike da okupljenim zvanicama, predstavnicima uticajne i poslovne javnosti, predstavi Specijalizovanu izložbu i njen značaj za Srbiju i srpsku privredu i ekonomiju.

biznis.kurir.rs

Bonus video: