Foto: Shutterstock

ČUVENI VINAR PRODAO NAJSKUPLJU BOCU VINA IKADA: Napravljena samo jedna flaša - Evo u koju državu je otišla

InfoBiz

Čuveni italijanski vinar Bibi Grec postavio je rekord za istoriju: boca od 27 litara vina Colore 2016, unikatni primerak koji je napravio lično Bibi Grec, postala je najskuplja ikada prodata flaša italijanskog vina.

Boca od 27 litara čuvenog vina Colore lansirana je u jednom jedinom primerku, kako bi se proslavila premijera vina kuće Bibi Grec na prestižnoj bordovskoj berzi vina La Place de Bordeaux.

Vinarija Bibi Grec, smeštena u gradiću Fijesole u blizini Firence, poznata je po proizvodnji vina visokog kvaliteta, a poznavaoci izuzetno cene njihova vina Colore i Testamatta. U karakteristično kreativnom maniru, Bibi Grec, koji je odrastao u porodici umetnika i kolekcionara (njegov otac bio je švajcarsko-izraelski vajar čiji se radovi mogu videti širom planete), lično je kreirao novi dizajn etikete, inspirisane, kako navodi Drinks Business, emocijama i senzacijama koje je u njemu izazvala berba 2016. godine.

foto: Shutterstock

Boca je smeštena u posebnu kutiju, napravljenu od drveta barik bureta u kojem je vino odležavalo, dodatno ukrašenu nerđajućim čeličnim poklopcem i pečatom sa potpisom Bibija Greca.

Bocu je kupio klijent u luksuznoj vinoteci ARVI u Cirihu, a kupovina, obavljena kreditnom karticom, bila je, po svemu sudeći, spontan čin inspirisan jedinstvenom bocom i njenim fenomenalnim dizajnom.

Bibi Grec čuven je po jedinstvenom pristupu vinarstvu i izvanredno samosvojnim vinima. Radi sa malim količinama grožđa iz odabranih vinograda, a njegova vina se cene zbog svog prepoznatljivog karaktera, koncentrisanih aroma i elegancije.

biznis.kurir.rs/vino i fino