Foto: Profimedia

NLB PODIGLA PONUDU ZA PREUZIMANJE ADDIKO BANKE: Nude čak 10 odsto više nego ranije - Procenjena na gotovo 430 miliona €!

InfoBiz
> 14:33h

Nova Ljubljanska banka (NLB), koja je početkom juna zvanično objavila ponudu za preuzimanje Addiko banke, sada je ponudu podigla za 10 odsto.

Slovenačka bankarska grupacija tako nudi 22 evra po akciji Addiko banke, rekli su iz Ljubljane u saopštenju objavljenom u ponedeljak. U ovu cenu ulazi i dividenda za 2024. godinu, a nova ponuda znači da je banka procenjena na 429 miliona evra.

Nova cena je za 15,8 odsto viša od cene Addikovih akcija od 14. maja kada je objavljena NLB-ova namera o preuzimanju. To, takođe, predstavlja premiju od 45,2 odsto u poređenju sa zaključnom cenom akcije od 15,15 evra 22. marta, tj. zadnjom zaključnom cenom pre nego što je Agri Europe Cyprus objavio svoju nameru da objavi delimičnu ponudu.

foto: Shutterstock

Kompanija je svoju ponudu objavila 25. marta, ponudivši 16,24 evra za akciju Addika, uključujući već isplaćenu dividendu.

NLB je ponudu za preuzimanje objavio 7. juna. Ponuda važi do 16. avgusta. Slovenačka banka želi da preuzme najmanje 75 odsto akcija Addiko banke.

Tokom ranije organizovane pres-konferencije Brodnjak i član uprave NLB Archibald Kremser rekli su da je sticanje 75 odsto udela u kapitalu Addiko grupe uslov o kojem se ne može pregovarati. Taj detalj se ponavlja i u novom saopštenju.

BiznisKurir/Capital