Foto: Shutterstock

U ČANJU I SUTOMORU NAJJEFTINIJE LETOVANJE, U BUDVI PAPRENO SKUPO Možete da prođete sa 320 evra za 10 dana, a ako želite u hotel...

Novčanik

Opšte je poznato da Srbi najčešće letuju u Crnoj Gori, bilo zbog blizine ili pristupačnih cena. Uglavnom se odlučuju na putovanje sopstvenim automobilom jer se više isplati, ali ima i onih koji ipak kupe avio-karte ili ipak krenu na put autobusom.

MONDO je proverio kako se kreću cene smeštaja u sezoni, kao i kakve su ponude agencija. Jedna od ponuda koju nudi turistička agencija jeste hotel sa četiri zvezdice i čija je cena 29 evra po danu po osobi tako da bi vas za 10 dana smeštaj izašao 290 evra. Ova cena važi za putovanje van sezone, a u sezoni hotel košta 60 evra po osobi, po danu. Hotel se nalazi u Sutomoru, poseduje otvoreni bazen i teretanu. Korišćenje plaže, suncobrana i ležaljki je besplatno.

Ista agencija nudi i apartmane u mestu Dobre Vode koji su ocenjeni sa tri zvezdice i cena je 35 evra po osobi po danu. Pošto je to hotel apartmanskog tipa, u ovu cenu je uključen i polupansion. Ova cena važi za jul i avgust mesec.

Budvafoto: Shutterstock

U hotelu u Budvi deset dana košta 1.264 evra u avgustu mesecu. Cena je za dve osobe. Hotel je sa tri zvezdice, a u cenu je uključena polupansionska usluga. Sve ove usluge su bez uključenog prevoza. Cene su još više u hotelima sa četiri i pet zvezdica, pa se kreću od 1.400 evra, pa sve do 2.760 evra za dvoje. Uključeni su noćenje i doručak u ovu cenu.

U Bečićima su cene malo niže, pa ćete smeštaj za dvoje, deset dana u julu mesecu platiti 900 evra u hotelu sa tri zvezdice. U cenu je uračunat i doručak. U Rafailovićima je cena malo viša, tako da ćete za hotel sa tri zvezdice platiti 1.200 evra za 10 dana.

Bečićifoto: Shutterstock

Što se tiče privatnih smeštaja, jako je teško naći smeštaj blizu centra i plaže za "pristojne pare". Mi smo na poznatoj stranici za izdavanje apartmana gledali kako se kreću cene apartmana u Herceg Novom u avgustu. Apartman čija je cena najpristupačnija jeste 350 evra za 10 dana. Nalazi se na kilometar od plaže i osam kilometara od centra.

Drugi apartman koji je takođe pristupačan sa cenom nalazi se na 3km od centra i košta 377 evra za 10 dana. U Sutomoru je cena za 10 dana za apartman na plaži 350 evra i nalazi se na 300 metara od centra. Što se tiče smeštaja u Tivtu, najjeftiniji smeštaj, a da je blizu mora košta 600 evra. U pitanju je apartman i nalazi se na 700 metara od centra.

Za 320 evra 10 dana možete da provedete u apartmanu u Čanju. Nalazi se na 650 metara od plaže i 700 metara od centra. U sve ovo nije uračunat prevoz, kao ni hrana koju morate sami da obezbedite.

Kurir.rs/Mondo

Preneo: R.J.