MINISTAR MALI: Put Kuzmin - Rača gotov do kraja godine, uplaćujemo novac za nastavak projekta puta od Sremske Rače do Bijeljine

screenshot prva tv

Ministar finansija Siniša Mali istakao je danas da kada je reč o izgradnji aerodroma Trebinje radi se na prikupljanju potrebne dokumentacije.

Najavio je i da će se već naredne nedelje uplatiti još 10 miliona evra za nastavak projekta puta od Sremske Rače do Bijeljine. Kako kaže put Kuzmin - Rača bi trebalo da bude gotov do kraja godine.

Mali je napomenuo da Srbija u pogledu ekonomije gura napred, što je pohvalno, pogotovo uzevši u obzir činjenicu da mnogo jače ekonomije sveta imaju ozbiljne probleme.

- Imajući u vidu izazove i globalnu krizu idemo sa tim da rastu plate i penzije, da imamo veće strane investicije iako smo prošle godine imali istorijski najveći nivo, fabrike se otvaraju... Brza pruga Novi Sad - Subotica biće gotova do kraja godine - rekao je Mali.

Mali je govorio i o brojnim projektima koji predstoje Srbiji, te pozvao Republiku Srpsku da zajedno sa našom državom radi kako bi se podigao standard života građana.

screenshot prva tv 
foto: screenshot Prva tv

- Neka odradimo 70 odsto toga imaćemo tri puta veći BDP, sa 100 milijardi evra mi smo snaga... Ekonomija vam omogućava da osavremenite vojsku, da imate bolji iidž, i impotentiju politiku - rekao je Mali.

Pominjući jučerašnje vozove, Mali je ponosno rekao "Pogledate kako se Srbija menja". Napomenuo je i to da su mnogi bili skeptični za najavljene projekte, ali da je ono što je rečeno i ostvareno.

Mali kaže da je posebno važno da je Srbija ponovo izašla na tržište kapitala.

- Potpuno druga slika naše Srbije u odnosu na period pre 2012. Sada na računu imamo 5 milijardi evra, imamo sigurnost... Što smo želeli da uradimo, da imamo keša i gotovine na računu za slučaj da se desi nešto što ne treba da možemo da reagujemo. Do polovine naredne godine smo sigurni... - ističe Mali.

Ministar je ponovo pomenuo da vidi velike prilike za razvoj saradnje Srbije i Srpske, te da se nada da će projekti uspšeno biti realizovani.