OTVOREN MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM U NOVOM SADU: Predstaviće se više od 1.200 izlagača iz 40 zemalja

Petar Aleksić

Međunarodni sajam poljoprivrede, 91. put, koji ove godine okuplja više od 1.200 izlagača iz 40 zemalja, otvorio je danas svoje kapije u Novom Sadu i trajaće do 23. maja.

Petar Aleksić 
foto: Petar Aleksić

Kako su najavili organizatori, posetioce očekuje prezentacija najnovijih tehničkih i tehnoloških dostignuća u agraru, primene nauke u poljoprivredi, izložba organske hrane, kao i one sa oznakama geografskog porekla, najsavremenija poljoprivredna mehanizacija, proizvodi i usluge iz najudaljenijih krajeva sveta.

Petar Aleksić 
foto: Petar Aleksić

Biće održani stručni skupovi, okrugli stolovi, edukacije i prezentacije, sa posebnim osvrtom na unapređenje znanja i primere dobre prakse.

Petar Aleksić 
foto: Petar Aleksić

U okviru paviljona EU Delegacije u Srbiji biće organizovan panel o prednostima primene standarda EU u Srbiji, zatim predstavljanje Mera jedan, tri, četiri i sedam IPARD 3 programa.

Na Sajmu će biti prezentovani i senzori i roboti u savremenoj poljoprivredi, a ambasada Nemačke predstaviće primere regionalne saradnje u okviru dijaloga o poljoprivrednoj politici Nemačka - Jugoistočna Evropa.

Sajam se održava u zatvorenom i otvorenom prostoru Novosadskog sajma, Kongresnog centra "Master".

Evropska unija je partner Sajma, generalni sponzor Globos osiguranje, zlatni sponzor je Al Dahra, a banka partner je Banka Poštanska štedionica. Radno vreme Sajma je od 9 do 19 sati.

Kurir.rs/beta