Foto: Shutterstock

KURIR SAZNAJE Evo kada počinje prijava za vaučere od 10.000 dinara: Uvedena je i jedna BITNA PROMENA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će država sledeće godine deliti vaučere za odmor čija će vrednost biti duplo veća nego sada.

InfoBiz
> 20:17h

Kako Kurir saznaje, prijava za vaučere će početi već od 15. januara, a mogu da se koriste već od 15. februara, tako da svi koji planiraju da konkurišu za ovu subvenciju već sada mogu da planiraju odmor i biraju svoju destinaciju.

Kako dalje saznajemo, uvedena je jedna promena, a to je da mogu da konkurišu radno angažovana lica sa primanjima koja ne prelaze iznos od 80.000 dinara mesečno. Ranije je ta granica bila 70.000 dinara.

Ministar turizma i omladine Husein Memić potvrdio je saznanja Kurira.

- Sjajna vest za sve naše građane, ovo će biti veliki podsticaj za domaći turizam, prijava kreće 15.januara a naši građani će od 15.februara već moći da koriste vaučere - rekao je on.

Predsednik je večeras otkrio da će sledeće godine biti deljeni vaučeri od 10.000 dinara, a ne kao ranije od 5.000.

- To je velika vest i za naše penzionere i za nezaposlene, kao i za ljude sa nešto skromnijim primanjima. Biće 100.000 takvih vaučera. Ne smanjujemo broj, samo povećavamo njihovu vrednost - rekao je on.

Naglasio je da je će naši građani moći to da iskoriste u nekoj od naših banja i drugim turističkim centrima.

- Od Sokobanje, Vrnjačke banje, Prolom banje, Lukovske, Kuršumlijske banje, Zlatibora i svih ostalih naših divnih mesta u Srbiji - rekao je Vučić.