Ajvar, kačkavalj, šljivovica, tamjanika, štrudla, kamilica - samo su neki od ukusa sladoleda koji krase jednu malu zemunsku poslastičarnicu. Njihov tvorac Veroljub Šobić otkrio je za Kurir televiziju kako je usavršio omiljenu poslasticu mnogih i u čemu je tajna njegovog uspeha.
- Kad smo otvorili poslastičarnicu, moja supruga koja je politikolog, rekla je da nešto zna i vredi. Pravilo zanata je da se uvek pravi lokalno voće - iskren je vlasnik poslastičarnice.
Dodaje i kako je pristupio ovom poslu i zbog čega nema želju da se prikloni modernim trendovima.
- Suština je jednostavna, ja neki mango nikako ne mogu da kontroliše, putuje mesecima brodom, ko zna kad je sazreo i čime je prskan. Kako to uporediti sa šumskom borovnicom, kruškom karamankom, drenjinom i trnjinom. Pored toliko predivnog voća, zašto bih koristio nešto prekookeansko - kaže Veroljub Šobić.
Kurir.rs