Foto: RINA

KILOGRAM PEČENJA 2.500, PLJESKAVICA 600, KISELA 300 DINARA Posetioci Guče: Procene te pa kažu cenu!

Novčanik

Dragačevski Sabor trubača, 62. po redu, održava se od 11. do 13. avgusta ove godine.

Da ovoj manifestaciji godine koje prolaze ne mogu apsolutno ništa, najbolje pokazuje i velika zainteresovanost posetilaca da tokom trajanja Sabora nađu smeštaj u ovoj dragačevskoj varošici.

Cene u hotelskom smeštaju za dane Sabora kreću se oko 4.800 dinara sa doručkom, dok je zakup čitavog apartama u toku trajanja manifestacije oko 800 evra, ali u njemu može prespavati nekoliko odraslih osoba.

foto: RINA, Shutterstock

Ipak, smeštaj je samo prvi na spisku troškova, a dan ne mođe da prođe bez čuvenih festivalskih đakonija i osveženja.

- Na nekim štandovima su cene istaknute, ali na mnogima nisu, pa te "ošure" kako te procene i kako im u tom trenutku dođe - kaže jedan od posetilaca.

Ipak, na većini mesta pljeskavica košta oko 300 dinara, ali ima i onih gde ćete ovaj specijalitet sa roštilja platiti 600 dinara. Pomfrit je 200, a pivo oko 250 dinara. Komadi mesa, poput vešalice, pilećeg belog mesa, kobasice ili batka koštaju oko 500 dinara.

Prilično su skupi mlečni proizvodi poput kajmaka i sira za koje je za 100 grama potrebno izdvojiti oko 300 dinara, dok čaša jogurta košta 150 dinara. Kilogram prasećeg pečenja košta 2.500 dinara, a jagnjećeg 3.000, koliko košta i kilogram ribe sa roštilja.

Možda i najjeftinija je domaća rakija za koju je potrebno izdvojiti 100 dinara, dok litar kisele vode košta 300.

(Kurir.rs/Telegraf)