Srpski pasulj zauzeo je na popularnom sajtu za hranu i piće Tejst atlas visoko 24. mesto. Pored ovog jela, u prvih 100 se našla i bela čorba koja je zauzela 63. poziciju, kao i čorbast pasulj koji se nalazi na 94. mestu.
- Popularna srpska čorba od pasulja se tradicionalno priprema od belog pasulja. On se obično krčka sa kobasicom, slaninom ili šunkom i povrćem kao što su luk i šargarepa - piše na ovom sajtu.
Paprika, lovorov list i beli luk se obično koriste kao začini u supi. Pasulj je tipičan predstavnik srpske hrane, a veoma je popularan i na celom Balkanu, posebno u zemljama u okruženju. Preporučuje se da jelo poslužite sa malo hrskavog hleba ili isečenog sirovog luka sa strane.
- Ne mogu da verujem da se čorbast pasulj zapravo smatra kao naše jelo. Mislio sam da je to nešto osnovno što svi na svetu jedu - piše jedan korisnik sa Redita.
Drugi komentariše da odbija rezlutat na ovoj listi, jer pasulj nije na prvom mestu, dok je za trećeg, pasulj najjači.
- Kažu da su Švabe lude za srpskim vojničkim pasuljom - zaključuje on.
kurir.rs