Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

KURIR TV

JAJA I POSLE USKRSA 25 DINARA?! Reporterka Kurira na licu mesta: Jaja nikada skuplja, a EVO KOLIKO SADA KOŠTA KAJMAK (VIDEO)

InfoBiz

Dok svet suočava sa sve većim ekonomskim izazovima, porodice širom Srbije pokušavaju da pronađu način da prežive rastuće cene.

Reporterka Kurira Aleksandra Dražić bila je na pijaci u Sremskoj Mitrovici i izvestila je o visokim cenama namirnica, sa posebnim osvrtom na jaja. Iako su cene domaćih jaja ostale iste kao i za Uskrs, to ne važi za sve ostale proizvode.

Na primer, sir i dalje košta isto kao i prethodnih nedelja, dok je kajmak skuplji nego ikad pre. Kolutovi sira se prodaju po ceni od 800 dinara, dok je kajmak dostigao cenu od 1.100 dinara.

Međutim, kupci i dalje pazaruju sve što im je potrebno, uključujući i sitniji sir koji se najčešće koristi za gibanicu.

- Cena domaćih jaja je 25 dinara, tako je bilo i za Uskrs. Cena sira je ista kao što je bila, ništa se nije promenilo. U kriškama je 500 dinara, sitniji je 300 i kajmak je 1.100 dinara. Imamo i ove kolutove po 800 dinara. Najčešće se traži sitan za gibanicu i kajmak. Uglavnom sve se traže i sve se kupuje - rekla je radnica.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs