Foto: Facebook Printscreen

već se i dopisuju na korejskom

PRVO VIRILI KROZ IZLOG PA UŠLI DA IZVIDE: Beograđane intrigira prva samoposluga u kojoj možeš sam da skuvaš, sedneš i pojedeš

InfoBiz

BEOGRAD - Od nedavne vesti da je u centru Beograda otvorena prva korejska samoposluga u Srbiji, sugrađane ne prestaje da intrigira supermarket u kojem kupljeno jelo može da se skuva, podgreje, da se sedne za sto i tu na licu mesta pojede.

Korejski market ima deset radnika koji su iz Srbije i jednog iz Koreje, a u ponudi je raznovrsna hrana poznatih korejskih brendova. U to spadaju rezanci, nudle, razni praškasti sosevi za spremanje njihovih tradicionalnih jela a tu je i standardni soja sos.

foto: Facebook Printscreen

„Živeo sam u Slovačkoj pre nego što sam došao ovde i tražio sam mesto gde mogu da otpočnem svoj biznis. Izabrao sam Beograd jer ima dosta potencijala - u ovom gradu živi mnogo ljudi i postoji velika baza ljubitelja korejske kulture. Želja mi je da upoznam Srbe sa korejskom hranom“, nedavno je vlasnik Jasung Ku rekao za Novu.

foto: Facebook Printscreen

Tada je rečeno i da je najveća gužva kod police s tradicionalnim alkoholnim pićima te azijske zemlje. Jedno pakovanje nudli košta im 300 dinara a slani štapići preliveni čokoladom 250. Međutim, prednost je što u tom supermarketu to što ste kupili možete i da spremite, sednete i ručate. Imaju vruću vodu koja se pomeša sa instant nudlama, kao i pribor za jelo - štapiće.

foto: Facebook Printscreen

Iako su u prvi mah Beograđani virili kroz izlog a onda se osmelili i da ošacuju šta ima unutra, sad ih mnogi redovno posećuju a neki se i dopisuju na korejskom!

Kurir.rs/Facebook