Foto: Shutterstock

ponuda

KVADRAT U BEOGRADU ZA MANJE OD 500 EVRA? Ovo su najjeftinije ponude u prestonici, neke od njih u ŠIREM CENTRU

Da je i novogradnju moguće naći po jako niskoj ceni dokazuje stan u Kaluđerici koji je oglašen po ceni od 1.250 evra/m2

InfoBiz
> 16:04h

Cene stanova u Beogradu su u poslednje dve godine znatno porasle, ali to ne znači da su cene svih stanova u gradu poskupele na isti način. Cene nekretnina u prestonici su pod uticajem mnogih faktora, kao što su lokacija, veličina, kvalitet gradnje i drugi, ali ni to ne mora pod obavezno da bude odlučujući faktor kada je cena kvadrata u pitanju.

Podaci pokazuju da za prosečan stan u Beogradu od 50 kvadrata u novogradnji treba izdvojiti u proseku 130.000 evra, a kada je o starogradnji reč, prosečna cena je od 110.000 do 120.000 evra.Drugim rečima, prosečan kvadrat stana u novogradnji u Beogradu skuplji je otprilike za 700 evra u odnosu na 2019. godinu kada je prosečna cena bila 1.613 evra dok je, prema poslednjim podacima Republičkog geodetskog zavoda za drugi kvartal 2022. godine, prosek oko 2.304 evra.

foto: Ministarstvo Odbrane

Međutim, koliko god to neverovatno zvučalo, u našem glavnom gradu je OVDE moguće naći odličan stan po ceni nižoj od 500 evra po metru kvadratnom.

Stan na Paliluli u naselju Vrbovski prodaje se po ceni od 476 evra po kvadratu, a za nešto više od 500 evra oglašen je i dvosoban stan u Padinskoj skeli, u Glogonjskom ritu.

Za oko 500 evra po metru kvadratnom pronašli smo i stan u Jabučkom ritu, delimično renoviran, izuzetno komforan i svetao, dok je u ponudi na sajtu sasomange.rs još jedan stan u Padinskoj skeli po izuzetno povoljnoj ceni - 694 evra po kvadratu.

Da je i novogradnju moguće naći po jako niskoj ceni dokazuje stan u Kaluđerici koji je oglašen po ceni od 1.250 evra/m2.

foto: Think

Ipak, naš favorit je renovirana garsonjera kod Cvetkove pijace, sa cenom tek nešto iznad 1.500 evra po kvadratu.

Takođe, jeftine stanove je moguće naći i u Borči i Krnjači, naseljima u kojima je cena kvadrata dosta skočila u poslednje tri godine, ali gde se za oko 1.400 evra po kvadratu mogu još uvek naći stanovi, piše Sasomange, najveći oglasnik u Srbiji.

Kurir.rs / Sasomange